Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας με τον Πρόεδρο του Π.Σ. Έρευνας και Καινοτομίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Ιονίων Νήσων, κο Νίκο Βαρότση, πραγματοποίησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κος Αλεξάκης.

Ο κος Βαρότσης αναφέρθηκε στον ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΠΣΕΚ, όπου μεταξύ άλλων αποτελεί όργανο υποστήριξης αναπτυξιακών δράσεων και υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΑΚ). Η υποστήριξη παρέχεται με εισηγήσεις, μελέτες πεδίου, καταγραφές και αξιολογήσεις των υφιστάμενων υποδομών ή του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού και συγκριτικές εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τη δημιουργία περιφερειακών συσπειρώσεων ερευνητικών οργανισμών, τεχνολογικών φορέων, επιχειρήσεων, λοιπών φορέων και περιφερειακών αρχών, για την προώθηση της καινοτομίας, την ενθάρρυνση της ανάπτυξης σχημάτων σύμπραξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και τη διαμόρφωση συνθηκών και προοπτικών επιτυχούς συμμετοχής οργανισμών και περιφερειών σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.

Ο κος Αλεξάκης τόνισε την σημασία της στενής συνεργασίας με τα μέλη του ΠΣΕΚ, αναφορικά με την συνδρομή του συμβουλίου στην ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων. Μια από τις προτεραιότητες της ΠΙΝ άλλωστε είναι η προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και η παροχή κινήτρων που συμβάλλουν στην επιχειρηματική ανακάλυψη.

Από το Γραφείο Τύπου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις