Σε εξέλιξη η ανάκριση στα Καλάβρυτα για κακουργήματα στην ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς ΑΕ-Παύθηκε μεν για νομικούς λόγους η ποινική δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση αλλά διατάχθηκε οικονομική πραγματογνωμοσύνη για τα υπόλοιπα κακουργήματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανάκριση που διενεργείται από τον Ανακριτή Καλαβρύτων για την κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του Δ.Σ. της ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς ΑΕ για ένα πλήθος αδικημάτων.

Τα νεώτερα δικαστικά νέα είναι ότι ναι μεν παύθηκε η ποινική δίωξη για νομικούς λόγους ως προς το σκέλος της κακουργηματικής υπεξαίρεσης ιδιαίτερα μεγάλου ποσού κατά εξακολουθία αλλά παράλληλα το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων διέταξε τον Ανακριτή Καλαβρύτων να προχωρήσει στην παραγγελία ειδικής οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ως προς την τέλεση των υπολοίπων κακουργηματικών αδικημάτων που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα οικονομική πραγματογνωμοσύνη σε σχέση με την κακουργηματική δίωξη της Διοίκησης της ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς ΑΕ αφορά την περίοδο 2009-2012 και θα διερευνηθεί το ύψος των ποσών που θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί στους ειδικούς λογαριασμούς των αποθεματικών, το ύψος των ποσών που όντως κατατέθηκε, το κατά πόσο ήταν ορθή η χρήση των αποθεματικών και ένα πλήθος ακόμα οικονομικών ζητημάτων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ιδιαίτερο δημόσιο ενδιαφέρον καθώς η πορεία της ΚΤΕΛ ΑΕ συνδέεται με το βασικό κοινωνικό αγαθό των δημόσιων μεταφορών ενώ επίσης το όλο θέμα αποκτά ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον αφού ένας εκ των κατηρογουμένων είναι ο νυν αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου στο Δήμο Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης.

Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν και υποσχόμαστε ένα διαρκές ρεπορτάζ για την ενημέρωση των δημοτών του Αργοστολίου για θέματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια και την πολιτική αξιοπιστία δημοσίων προσώπων.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις