Ζωγραφική προσέγγιση της μορφής του Αγίου Γερασίμου

Το χρονικό διάστημα των ετών 1998-2003 επιδόθηκα στη φιλοτέχνηση της μορφής του Αγίου Γερασίμου με βάση την παλαιά σωζόμενη εικόνα του, που είχα δει αρχικά σε μικρή ηλικία στην οικία Κοσμετάτου στο Αργοστόλι και μου είχε προξενήσει μεγάλη εντύπωση για την εσωτερικότητα της. Προχώρησα σε πολλά σχέδια και σπουδές της ιερής μορφής, όχι με αγιογραφικό τρόπο, αλλά με την προσωπική εικαστική γραφή μου προσδίδοντας έμφαση στην εικαζόμενη ανθρώπινη, δυναμική, κοινωνική και ρεαλιστική διάσταση της προσωπικότητας του.

 Η προσπάθεια αυτή μου έδωσε μεγάλη πνευματική συγκίνηση όταν μια από τις ζωγραφικές προσεγγίσεις μου έγινε δεκτή  στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής του στα Ομαλά των Βαλσαμάτων της Κεφαλονιάς.

 
“Χαίρε Νήσος με πυξίδα του Αγίου τον καθαρμό“,
(από τον ποιητικό ύμνο μου στην Κεφαλονιά).
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Κωνσταντίνος-Γεράσιμος Ευαγγελάτος-Est.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις