Παρέμβαση Στ. Σπαθή-Ανάγκη να στελεχωθεί άμεσα το τμήμα ΕΦΚΑ μη μισθωτών Κεφαλληνίας-Ιθάκης

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Κυρίες,οι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες πλήθους παραπόνων από επαγγελματίες των νησιών μας για την μη δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από το Τμήμα ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΕ) Αργοστολίου.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με την Προϊσταμένη του ανωτέρω Τμήματος. κ. Βουργίδη, πληροφορηθήκαμε ότι πράγματι η κατάσταση έχει δραματικά χειροτερεύσει. Προσφάτως ανακοινώθηκε και η μετακίνηση μίας ακόμη υπαλλήλου σε άλλο Τμήμα Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (και συγκεκριμένα στο ΕΦΚΑ Μισθωτών- ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ).

Σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη για την οικονομία και την κοινωνία μας περίοδο, με όσα προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες των νησιών μας, δεν μπορούν να λάβουν της δέουσας εξυπηρέτησης σε θέματα βασικά και στοιχειώδη, όπως είναι η ασφάλισή τους. Επιπλέον οι τρείς εναπομείναντες υπάλληλοι του ΕΦΚΑ (εκ των οποίων η μία είναι η Προϊσταμένη) δεν εργάζονται σε συνθήκες υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους λόγω φόρτου εργασίας.

Η υποστελέχωση της ανωτέρω Υπηρεσίας και τα σημαντικά κωλύματα στην εύρυθμη λειτουργία της, δεν τιμούν ούτε το Ελληνικό Δημόσιο στο σύνολό του, ούτε αρμόζουν σε συνθήκες ανεπτυγμένου δυτικού κράτους. Θεωρούμε ανεπίτρεπτη τη συγκεκριμένη κατάσταση και ζητούμε να δοθεί άμεσα λύση με την επαρκή στελέχωση της Υπηρεσίας, έστω και με μετακίνηση υπαλλήλων από άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες σε αυτήν.

Εν κατακλείδι, οι επαγγελματίες χρεώνονται και καταβάλλουν εισφορές στο ΕΦΚΑ και δικαιούνται να έχουν μια ανταποδοτική εξυπηρέτηση. Διατηρούμε τη πεποίθηση ότι θα λάβετε τα ανωτέρω σοβαρά υπόψη και ότι θα μεριμνήσετε σχετικά για την επίλυση του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις