Ενημέρωση για το Αιολικό Πάρκο

Δήμος Σάμης

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για το Αιολικό Πάρκο

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα και την αναπαραγωγή τους από ραδιοφωνικές αναφορές και με σκοπό την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας και προς αποφυγή παρερμηνεύσεων, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

  • Ως Δήμος Σάμης λάβαμε αντίγραφα της υδραυλικής μελέτης και της μελέτης οδοποιίας από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και από την Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας.
  • Προσδοκούμε σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες ώστε να ελεγχθεί αφενός μεν εάν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα και αφετέρου αν αυτά που προβλέπονται ανταποκρίνονται στο μέγεθος των ζημίων που προκαλούνται.
  • Με δεδομένη πλέον τη κλιματική αλλαγή και τις αυξημένες ανάγκες προστασίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια είναι εντονότερα προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους ανθρώπους και στη φύση, ο Δήμος Σάμης καλεί τους δημότες μας να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Σάμης ώστε να μην εγκατασταθεί καμία ανεμογεννήτρια στο νησί μας.

Συνεχίζουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους ένδικους, πολιτικούς και κοινωνικούς μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις