7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Της Πανελλήνιας Γηριατρικής –Γεροντολογικής Εταιρείας

Oτι Φέρνει η ώρα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΓΙΑ 4/10/2020

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ

ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 17/9/2020

7 Πανελλήνιο Συνέδριο Της Πανελλήνιας Γηριατρικής –Γεροντολογικής Εταιρείας

Η πολύ ενδιαφέρουσα και σπουδαία εκδήλωση της Πανελλήνιας Γηριατρικής-Γεροντολογικής Εταιρείας που ελαβε χώρα στο ξενοδοχείο Ελίτ της Καλαμάτας συγκεντρώνοντας εκλεκτούς Επιστήμονες, φορείς του τόπου, επισκέπτες και ντόπιους. Θέμα μεγάλης σημασίας που πάντα συγκινεί τον άνθρωπο. Φυσικά είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, μάσκα και απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Σιγά-Σιγά και με προσοχή άρχισε να επανέρχεται η δραστηριότητα στον τόπο μας παρά το άπλωμα του Κορωνοιού,οντας σε έξαρση ανά τον κόσμο.Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία σε Εκδηλώσεις να μαθαίνουμε τα νέα και τις καινούργες επιτεύξεις της Επιστήμης και να χαιρόμαστε τα πολιτιστικά-πολιτισμικά δρώμενα έστω και με αγκώνα-αγκώνα χαιρετισμό.

Οσοι είχαμε την τύχη να είμαστε παρόντες .απολαύσαμε την επίσημη έναρξη από τον οπτικοτηλεπαραγωγό του Αχελώου τον δραστήριο και αοκνο συμπολίτη μας Αχιλλέα Παπαδιονυσίου του οποίου τα μέχρι τώρα πεπραγμένα είναι εξαιρετικά .Πρόκειται για έναν πολυτάλαντο έντμο και δραστήριο σε θέματα Πολιτμού-Επιστήμης και αξιο συμπολίτη μας , ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σημαντικές- εκδηλώσεις –διοργανώσεις σε συνεργασία με Συλλόγους, Φορείς. Αρχής γενομένης από το 1996 με την τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Παιδίατρο Θεόδωρο Γιογκαράκη ( τη Ιδιωτική παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας αλησμόνητου Κώστή Στεφανόπουλου).

Ακολουθεί η εκδήλωση για τον Παγκοσμίου Φήμης Καρδιοχειρουργό Κρίστιαν Μπάρναρντ και πολλές άλλες εκδηλώσεις Πολιτιστικές-Επιστημονικές –Τεχνών και Γραμμάτων .Πάντα με αγάπη και μεράκι τα τιμητικά αυτά δρώμενα. .Τιμητική ήταν για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ Χρυστοστόμου και του Παγκοσμίου φήμης Ακαδημαικού κ Αθανάσιου Φωκά.Ορισμένες επίσης εκδηλώσεις –σταθμοί στην διαδρομή του ηταν στο Θέατρο Απόλλων Πατρών η εκδήλωση για τον αείμνηστο Λυκούργο Καλλέργη, για τον μεγάλο μας Μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα για τον Σταύρο Καλλέργη, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας παρόντος του αείμνηστου διεθνούς φήμης καθηγητή Αγγειακών Παθήσεων Ιωακείμ Τσαπόγα.Η Οργάνωση συνεδρίων με τίτλο //Ολυμπισμός-Τουρισμός-Πολιτισμός// στην Αρχαία Ολυμπία με τεράστια επιτυχία.

Το Παιδαγωγικό Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τίτλο// Το παιδί από την εποχή των Σπηλαίων μέχρι σήμερα//.

Στο Αρχαίο Ρωμαικό Θέατρο την Φιλανθρωπική συναυλία με τους Δημήτρη Καβράκο, Λίντα Λεούση, Την Ορχήστρα Σαξοφώνων με τον Θεόδωρο Κερκέζο και άλλους όπου τα εσοδα δοθηκαν στο Σωματείο Ψυχική Υγείας και Εκπαίδευσης του Παιδιού και του Εφήβου με Αυτισμό Αχαιας. Και στον Σύλλογο της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας. Ολοι οι καλλιτέχνες ηλθαν αφιλοκερδώς και τους τιμά ..

Ο Δημσιογράφος-Συγγραφέας οπτικοτηλεπαραγωγός Αχ Παπαδιονυσίου που η παρουσία του τιμά την πολή που τον γέννησε με την προσφορά των έργων σε εκδηλώσεις-παρουσιάσεις ,εκτιμάται ιδιαιτέρως για υπεύθυνη οργανωτική σκέψη που παρουσιάζει τις εκδηλώσεις.

Έχει πάρει άριστες κριτικές και διακρίσεις π.χ ένα μικρό οδοιπορικό το 1995 με φωτογραφίες και σχόλια.

Ο ίδιος λέει μεταξύ άλλων τα εξής.

// Τα τηλεοπτικά μέσα-το Ραδιόφωνο Ο Τύπος δημιουργούν μια άλλη οδο επαφής και γνωριμίας με το κοινό μα και πρίν και πάνω από όλα ο σύγχρονος-ανήσυχος ανθρωπος αισθάνεται την ανάγκη επικοινωνίας με την επιστημονική σκέψη για την πρόοδο με φιλοσοφικό στοχασμό, στις πολιτικές και πολιτισμικές εκφράσεις της εποχής του. Στο ξενοδοχείο Ελίτ στην Καλαμάτα .Τα λεχθέντα ηταν σπουδαία και ο κόσμος παρακολουθούσε προσεκτικά τα τεκτενόμενα.Ομιλίες εισηγήσεις ερωτήματα και απαντήσεις .Απο τους εκλεκτούς καθηγητές και επιστήμονες σε ότι έχει σχέση με τον άνθρωπο σε μεγάλη ηλικία.

Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων κ Κώστας Χρυσανθόπουλος και Αντιπρόεδρος γνωστος καθηγητής Νευρολογίας κ Ιωάννης Ελούλ , καθώς επίσης και τα πολύ σπουδαία μέλη της επιτροπής για όλες τις ειδικότητες .Αναφέρω τυχαία κάποια ονόματα από το πρόγραμμα.Επιστημόνισες όπως η κ Ιωάννα Παπαρώδη, η κ Μαρία Σταθοπούλου, η κ Αικατερίνη Τσιγκάνου, η κ Νικολίτσα Γκοτσοπούλου, η κ Μαρία Ζαφειροπούλου και η κ Χριστίνα Παναγιώτα Κριτσουρή .Με κάποιες εξ αυτών έχω και προσωπική γνωριμία Πατρινιές.

Το όλο πρόγραμμα αφορά όλους τους ηλικιωμένους, τους απόμαχους της ζωής που πάσχουν από κάτι και ο καθένας ,όπου η Γηριατρική Επιστήμη κάνει τα πάντα για την ανακούφιση και θεραπεία προδευτικά για πτώσεις, μικρόβια, κακώσεις ,ψυχική ανισορροπία, ελλείψεις σε χημικά στοιχεία, όλα εκείνα που σωρεύονται στον άνθρωπο με τα χρόνια.

Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Γηριατρικής-Γεροντολογίας.Δεν έμεινε τίποτα να μην αναφερθεί.Ολα επί τάπητος,κατανοητά και απλά με την ελπίδα για το καλύτερο αύριο.Σε αυτό το Πανελλήνιο Συνέδριο αξία είχε και έχει η Σκέψη και Πράξη και οι προσπάθειες για την ποιότητα ζωής που κάνουν οι επιστήμονες.Τούς αξίζει ένα μεγάλο Ευχαριστώ.

Επιτρέψτε μου να προσθέσω δυο λόγια για τον εξαίρετο συμπολίτη μας αεικίνητο Αχιλλέα Παπαδιονυσίου για τα σχόλια και τις φωτογραφίες που εχουν καταγραφεί για την προσωπικοτητά του και το πολιτιστικό έργο που εκτελεί τιμητικό(μικρό οδοιπορικό) το 1995.Πολυτάλαντος και ανθρωπιστής και συνεχίζω για το έργο του οπτικοακουστικού τηλεπαραγωγού στην τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ.

Συνεχίζω τα επιτεύγματα και έρχεται στο νού μου η εκδήλωση Ιατρική Εσπερίδα το 2016 στο ξενοδοχείο POSEIDON PALACE στα Καμίνια Πατρών που εστέφθη με μεγάλη επιτυχία.

Εκδήλωση για την Γυναίκα με βραβευθείσες την ηθοποιό Έλλη Φωτίου, την Πρώτη Γυναικά Πρύτανη κ Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη και την Μουσιολόγο κ Λίλα Ντε Τσάβες που για την τιμητική της παρευρέθη και η σύζυγος του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου κ Σίσσυ Παυλοπούλου.

Και δυστυχώς λόγου του Κορωνοιού ανεβλήθη το περασμενο Μάρτιο εκδήλωση για την Γυναίκα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας με ομιλήτρια την κ Μαράη Γεωργούση Διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης με σπουδές στην Σορβόνη και εξειδίκευση στο Λούβρο και με τιμητικές στην κ Άννα Αδριανού, Nτίνα Αναστασιάδου, Φωτεινή Δάρρα, Σόνια Θεοδωρίδου, Μαρία Κογκόλη και Αθηνά Χριστοπούλου που ελπιζουμε να τελειώσει η Πανδημία και να πραγματοποιηθεί.

Ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου Δημοσιογράφος-Συγγραφέας μας χάρισε με τον τίτλο του βιβλίου του //Συνατήσεις με Προσωπικότητες // που είχε μεγάλη απήχηση σε όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση και το διάβασαν .Μένει στην Ιστορία!!!!.

Ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου ο χαρισματικός στις οργανώσεις εκδηλώσεων –παρουσιάσεων –συνεργάτης ευηπόληπτος, αξίζει κάθε επάινου!!!

Έχει βραβευθεί με άριστες κριτικές για το έργο του .Εργαζόταν στον ΟΤΕ που όπως λεέι τον ευχαριστεί και τον ευγνομονεί (Τον τότε ΟΤΕ).

Καλός Οικογενειάρχης πολύ καλός πατέρας , υπέυθυνος, ταλαντούχος σε ότι αναλαμβάνει και φέρνει εις πέρας.

Ειχε την στήριξη πολλών Συλλόγων, Φορέων, Χορηγών ,ΜΜΕ, και προσωπικοτήτων που τους ευχαριστεί για την στηριξή τους διότι όπως λεέι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να οργανώσει εκδηλώσεις..

Προσθέτω αυτούσια λόγια έκφρασης για τον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου του Παγκοσμίου Φήμης καθηγητή Χειρουργικής κ Δημήτρη Λινού // Η Συμβολή του κ Παπαδιονυσίου στην Πολιτισμική Ανάπτυξη της Χώρας μας είναι πολύ σημαντική. Του είμαστε ευγνώμονες για τις άοκνες και συνεχείς επιτυχίες του …

Ο Γνωστός καταξιωμένος Δημοσιογράφος κ Γεώργιος Μωραιτίνης ειπε.//   κ Παπαδιονυσίου  διαβασα το βιογραφικό  σαςπου μου είχατε στείλει και έχετε τον απέραντο και ειλικρινή θαυμασμό μου. !  Βαρύ βιογραφικό ! Να είστε πάντα καλά. Τέτοιες προσωπικότητες τιμούν την χώρα  μας//

Ολόψυχα ευχές στον Άνθρωπο συμπολίτη μας Αχ Παπαδιονυσίου για υγεια οικογενειακή και ατομική .Καλή συνέχεια στο επικοδομιτικό-κοινωνικο-πολιτιστικό έργο του..

Ευχαριστώ πολύ

Θεοδώρα Μαρούδα Ανεστοπούλου

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Τουρισμού

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις