Επιστρέφει ο εξοπλισμός της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Επιστρέφει ο εξοπλισμός της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αργοστολιού

Υπογράφηκε χθες από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη η απόφαση επιστροφής του εξοπλισμού της ΜΕΘ στην Κεφαλονιά.

Μετά την ξαφνική παγκόσμια υγειονομική κρίση που ξέσπασε και καθώς ο εξοπλισμός δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί στην Κεφαλονιά, διότι επί δέκα έτη είχε εγκαταλειφθεί, εστάλη στο νοσοκομείο του Ρίου στην αρχική φάση της πανδημίας, όταν το σύστημα υγείας δε γνώριζε αρκετά για τον ιό και υπήρχαν φόβοι για πολλαπλάσια κρούσματα.

Στην Πάτρα διαπιστώθηκε ότι ο εξοπλισμός δυστυχώς δεν ήταν λειτουργικός, λόγω της αχρησίας δέκα ετών. Έγινε η συντήρηση και επιδιόρθωσή του, ακολούθως αξιοποιήθηκε για τις ανάγκες της πανδημίας και επιστρέφει πλέον σε λειτουργική κατάσταση στην Κεφαλονιά.

Η επιστροφή του εξοπλισμού αποδεικνύει την αναγκαιότητα της αρχικής μετακίνησης και κυρίως την συνέπεια των λόγων μας, ενώ σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για την λειτουργία της ΜΕΘ στην Κεφαλονιά.

Η λειτουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου είναι ένας μεγάλος και δύσκολος στόχος που χρειάζεται τη στήριξη όλων των φορέων του νομού μας.

Επιπλέον, το νοσοκομείο Αργοστολίου έχει ήδη ξεκινήσει να ενισχύεται με νοσηλευτικό και παραϊατρικό επικουρικό προσωπικό. Από τον Μάρτιο του 2020 έχουν προσληφθεί 35 άτομα. Το Νοσοκομείο ενισχύεται και έπεται συνέχεια καθώς εξετάζονται ακόμα αιτήσεις.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις