Εθνικό Μελισσοκομικό Πρόγραμμα έτους 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι, 08.09.2020

Αριθμός Δελτίου: 30

«ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2021»

Συμμετοχή στις δράσεις: 3.1.: «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων»

και 3.2.: «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται οι δράσεις 3.1.: «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2.: «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το Μελισσοκομικό Έτος 2021.

«Αίτηση – Δήλωση κατεχόμενων κυψελών»

Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ο μελισσοκόμος δικαιούχος των δύο δράσεων είναι η υποβολή της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών.

Η δήλωση κατεχόμενων κυψελών κατατίθεται απευθείας στην υπηρεσία μας ή μέσω του Κέντρου Μελισσοκομίας κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020.

Δεν είναι απαραίτητη η υποβολή της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος έχει θεωρήσει το μελισσοκομικό του βιβλιάριο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020.

Δράση 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων»

Η αίτηση συμμετοχής στη δράση και η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλονται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων σε πρωτότυπη – έντυπη μορφή ή σε σκαναρισμένο αντίγραφο ή στην ψηφιακή εφαρμογή μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2021.

Δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»

Η αίτηση για την ενίσχυση των μετακινήσεων των μελισσιών πρέπει να υποβληθεί πριν από την πραγματοποίηση των μετακινήσεων.

Οι μελισσοκόμοι μπορούν να αιτηθούν για τις μετακινήσεις των μελισσιών που θα πραγματοποιηθούν:

α)κατά τη φθινοπωρινή- χειμερινή περίοδο

β) κατά την εαρινή – θερινή περίοδο ή

γ) τμηματικά και στις δύο περιόδους ( π.χ. τα μισά μελίσσια κατά τη φθινοπωρινή- χειμερινή περίοδο και τα υπόλοιπα κατά την εαρινή – θερινή περίοδο).

Για τις μετακινήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2020 η αίτηση θα υποβληθεί έως 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Για τις μετακινήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 11 Φεβρουαρίου έως και 20 Ιουνίου 2021 η αίτηση θα υποβληθεί από 1η Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2021.

Η αίτηση συμμετοχής στη δράση και η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλονται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων σε πρωτότυπη – έντυπη μορφή ή σε σκαναρισμένο αντίγραφο ή στην ψηφιακή εφαρμογή.

Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι που έχουν έδρα στις Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων (Πανεπιστημίου 171, (γραφείο 12), Τ.Κ.: 26110 Πάτρα, Τηλ.: 2613613746, Fax: 2610452259, Email.: kmdelladas@gmail.com) και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας (2ος όροφος, Διοικητήριο) καθώς και στο τηλέφωνο 2671360578 (Στ. Ζαπάντη).

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις