Τοξικό νέφος “πνίγει” την Κεφαλονιά

Τοξικό νέφος “πνίγει” την Κεφαλονιά

07/09/2020

Τοξικό νέφος “πνίγει” κυριολεκτικά Αργοστόλι, Ληξούρι, και γύρω χωριά, ήτοι το 60-70% του πληθυσμού της Κεφαλονιάς.

Αυτό συμβαίνει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον ΧΥΤΥ στην περιοχή Παλοστή.

Οι ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Αργοστολίου είναι τεράστιες.

Οι επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, προφανείς.

Αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ίδια μέσα, επιβάλλεται να κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη. Μήπως και φιλοτιμηθούν οι αρμόδιοι και σπεύσουν να εφαρμόσουν τα ειδικά πρωτόκολλα για την κατάσβεση τέτοιων πυρκαγιών.

Όσο για τις αιτίες της πυρκαγιάς, ας καλέσει ο εισαγγελέας την κα περιφερειάρχη να εξηγήσει γιατί δήλωνε πριν λίγες ημέρες (18/08/2020) μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι “…η κατάσταση (στον ΧΥΤΥ) είναι επικίνδυνη για πυρκαγιά…”

Επίσης, χωρίς καθυστέρηση, πρέπει η ΠΙΝ να καλέσει άμεσα τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ για μετρήσεις στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ας ελπίσουμε να μην το αρνηθεί πάλι η ΠΙΝ, όπως το έπραξε στην περίπτωση του Τεμπλονίου στην Κέρκυρα πριν λίγες ημέρες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις