Για την 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Για την 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη, η 9η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, καθώς και με συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας , κος Αλεξάκης.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των Περιφερειών κλήθηκαν να τοποθετηθούν για ζητήματα που αφορούν την τουριστική κίνηση και τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της ιδιότυπης τουριστικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Αλεξάκης ανέφερε συνοπτικά τα ακόλουθα:

(α) Εξέλιξη τουριστικής δραστηριότητας  κατά τον μήνα Αύγουστο. Τοπικά στοιχεία εισερχόμενης τουριστικής κίνησης (εάν και ότι είναι διαθέσιμο).

Παρατηρήθηκε αύξηση της εισροής επισκεπτών κατά τον μήνα Αύγουστο, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και το 45%. Έγινε μεγάλη προσπάθεια, πρωτίστως από τους ίδιους τους πολίτες, να παραμείνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μεταξύ των ασφαλών προορισμών και προφανώς η καλή έξωθεν μαρτυρία απέδωσε. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι Βρετανοί επισκέπτες έδειξαν σαφώς την προτίμηση τους.

(β) Κατάσταση εφαρμογής  πρωτοκόλλων και αντιμετώπισης  κρουσμάτων.

  • Υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στον τουριστικό κλάδο.

  • Πρακτική υποστήριξη ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων για την διαδικασία απόκτησης του σήματος “Health First”.

  • Η διασπορά κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των συνόρων ήταν αναπόφευκτη. Ωστόσο η εφαρμογή των μέτρων φαίνεται ότι απέδωσε για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων και μεταξύ των επισκεπτών και στην κοινότητα.

(γ) Τυχόν διαπιστωθείσες αδυναμίες  και προτάσεις αντιμετώπισης  Ποια ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου και πώς αντιμετωπίστηκαν τοπικά

Υπήρξε δημοσίευση ψευδών ειδήσεων περί lockdown στην ΠΕ Κέρκυρας. Υπήρξαμε ψύχραιμοι και προσπαθήσαμε να δούμε την ουσία του πράγματος που ήταν η θωράκιση της Περιφέρειας και ο έλεγχος για την σωστή εφαρμογή των μέτρων.

(δ) Προβλέψεις – προοπτικές – προτάσεις ενεργειών και δράσεων  Ποιος είναι ο προγραμματισμός της Περιφέρειας για την επόμενη περίοδο.

Βρίσκεται σε εξέλιξη νέα καμπάνια προβολής της ΠΙΝ με καινούριο οπτικοακουστικό υλικό.

Σκοπός μας είναι η προώθηση της ΠΙΝ ως ασφαλούς προορισμού εφόσον διαφαίνεται ότι και η επόμενη χρονιά θα κινηθεί ελπίζουμε σε καλύτερα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να απαλείφεται το ενδεχόμενο ήπιων περιοριστικών μέτρων.

Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση , παρ΄όλες τις δυσάρεστες προεκτάσεις, σε παρακαταθήκη ετοιμότητας και εμπειρίας που θα μας καταστήσει πιο ευέλικτους και προετοιμασμένους.

Από το Γραφείο Τύπου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις