Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις!!!

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη δικαστική δίωξη από τον Π. Μεταλληνό, τ. Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών και Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), του Προέδρου του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, των Προέδρων των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, καθώς και μιας σειράς αυτοδιοικητικών στελεχών της ΠΙΝ. Η ουσία της δίωξης έγκειται στην προσπάθεια να μπει «φίμωτρο» στη συνδικαλιστική δράση των πρωτοβάθμιων Συλλόγων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που στάθηκαν αρωγοί, όπως το ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία τους (ΟΣΥΑΠΕ), που αντιστάθηκαν στην εξευτελιστική και εκφοβιστική πρακτική, που ακολουθήθηκε επί μακρόν από τον εν λόγω τ. Γενικό Διευθυντή, απέναντι στους καθ’ ύλην αρμόδιους υφισταμένους του.

Είναι ενδεικτικό πως μια σειρά εγκύκλιοι, που έστελνε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ήταν σε κλίμα έντονης αμφισβήτησης και άκρατης καχυποψίας, είχαν στοχευμένα εκφοβιστικό ύφος, έθεταν ασφυκτικές προθεσμίες, ενώ θέσπιζε δικές του μεθόδους αξιολόγησης, που δεν προβλέπονταν ούτε καν στον ίδιο τον αντιδραστικό ν. 4369/16, περιείχαν ασαφείς εντολές και υποδείξεις χωρίς ξεκάθαρο έρεισμα στη νομοθεσία, ενθάρρυναν ενέργειες και πρακτικές που βρίσκονται πέρα από τις υπηρεσιακές αρμοδιότητες κ.α. Είχαν ασκηθεί αλλεπάλληλες πειθαρχικές διώξεις σε συναδέλφους, διαμορφώνοντας ένα απαράδεκτο υπηρεσιακό κλίμα, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της «κακής» αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Κάτω από την ογκούμενη διαμαρτυρία των συναδέλφων και την απαίτηση να σταματήσει αυτός ο πρωτόγνωρος εργασιακός εκφοβισμός, υπήρξαν θετικές τοποθετήσεις από την μεριά του Περιφερειακού Συμβουλίου και στελεχών της τοπικής διοίκησης, με αποτέλεσμα, τελικά, ο κ. Μεταλληνός να μετακινηθεί από τη θέση του σε άλλο πόστο. Διότι, προφανώς, μέσα σε ένα τέτοιο αδικαιολόγητα τρομοκρατικό κλίμα, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν ομαλά και μια σειρά έργα και δραστηριότητες κρίσιμης σημασίας για την ΠΙΝ στο συγκεκριμένο τομέα της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά συνέπεια, η αντίδραση του κ. Μεταλληνού και τα «στοιχεία» που καταθέτει δε μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα και τη γενική αποδοκιμασία από εργαζόμενους και τοπικές αρχές στις πρακτικές του. Οι εργαζόμενοι κι οι εκπρόσωποι τους δεν θα δεχθούν κανένα εκβιασμό προκειμένου να σιωπήσουν και να σταματήσουν να επιτελούν το έργο που οφείλουν να εκτελέσουν, ως οργανωμένο κίνημα. Η δίωξη δεν είναι στην πραγματικότητα δίωξη κάποιων προσώπων αλλά δίωξη ενάντια στο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ ζητά από τη δικαιοσύνη να θέσει την υπόθεση στο αρχείο και διαμηνύει πως θα αντιπαλέψει αποφασιστικά κάθε απόπειρα να μπει ο συνδικαλισμός σε «γύψο».

Αργοστόλι 03/09/2020

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία Μισαηλίδου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις