Η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη έδωσε το σύνθημα της επανάστασης στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης

Αργοστόλι 3/9/2020

Η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη έδωσε το σύνθημα της επανάστασης στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης , βάζοντας τα θεμέλια για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Τα αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση παραμένουν πάντοτε επίκαιρα και αποτελούν για εμάς πυξίδα για το μέλλον , θέτοντας πάντα την πρόοδο σαν οδηγό, μακριά τόσο από τη συντήρηση όσο και από τον στείρο αρνητισμό . Έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις, όπως είχε και το ΠΑΣΟΚ κατά την ίδρυσή του.

Τότε ήταν η εδραίωση της Δημοκρατίας και η τραγωδία της Κύπρου. Σήμερα είναι η πανδημική κρίση, η όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας που είναι προ των πυλών, η κλιματική αλλαγή.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., το Κίνημα Αλλαγής , βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, διότι η ιστορική συγκυρία το απαιτεί. Εκπληρώνοντας τη διαχρονική προσήλωση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στο εθνικό συμφέρον, βάζοντας και πάλι πλάτη στα δύσκολα, χωρίς να λιποτακτήσει από την ευθύνη για μικροκομματικό όφελος. Όπως ακριβώς κάνει σταθερά από το 1974.

Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις