Επιστολή για την οδική πρόσβαση στην παραλία Κορώνι Βαλεριάνου

Προς Κεφαλονιά 2.9.2020

Ιδιοκτήτη, Διευθυντή, Αρχισυντάκτη ιστοσελίδας www.portoni.gr – Portoninews

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα σας για την υπόθεση της οδικής πρόσβασης στην παραλία Κορώνι Βαλεριάνου, αλλά και για την ορθή και αντικειμενική ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

– Ο δρόμος που έχει διανοιχθεί και διέρχεται εντός της ιδιοκτησίας μας έχει κηρυχθεί παράνομος σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις (5/1998 και 521/1999), οι οποίες είναι σε γνώση, κατατεθειμένες και δεν αμφισβητούνται από καμία δημοτική αρχή των τελευταίων 21 ετών (από το 1999 έως και σήμερα)

– Ο υφιστάμενος παράνομος δρόμος διέρχεται εντός της ιδιοκτησίας μας, την οποία κατατμίζει και στην ουσία καταστρέφει.

– Ο παράνομος δρόμος παρέμενε ανοιχτός έως σήμερα επειδή η οικογένεια μας είχε λάβει ρητές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις από όλες τις δημοτικές αρχές για τη συμμόρφωσή τους επί των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και την επαναχάραξη νέου δρόμου με σκοπό τη νομιμοποίησή του μέσω της οικειοθελούς παραχώρησης μεριδίου γης που ανήκει στην οικογένεια μας, χωρίς ωστόσο να την καταστρέφει.

– Σε ένδειξη καλής θέλησης και προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στην παραλία Κορώνι και να διανοιχθεί νόμιμος δρόμος ο οποίος θα πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις -δέσμευση την οποία έχουν ρητώς δώσει από το 2005 και εντεύθεν όλες οι δημοτικές αρχές- η οικογένεια μας με δικά της έξοδα έχει διενεργήσει και υποβάλει μελέτη νέας χάραξης από δεκαπενταετίας.

Στο διάστημα αυτό η οικογένειά μας επιχείρησε να βρει λύσεις με συνεχείς επίσημες αιτήσεις προς τις δημοτικές αρχές, ενώ θα μπορούσε να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της να κλείσει εξ’ αρχής τον παράνομα διανοιχθέντα δρόμο και να αποκλείσει κάθε πρόσβαση.

Οι αιτήσεις αυτές ουδέποτε έτυχαν υλοποίησης παρά τις συνεχείς οχλήσεις εκ μέρους μας, και τις δεσμεύσεις εκ μέρους των Δήμων Ελείου Πρόννων, μετέπειτα Κεφαληνίας και σήμερα Αργοστολίου.

– Αντ’ αυτού στις αρχές Αυγούστου του 2020 διαπιστώσαμε ότι ο παράνομα διανοιχθείς δρόμος εντός της ιδιοκτησίας μας διαπλατύνθηκε με σκαπτικά μηχανήματα χωρίς καμία προηγούμενη ενημερώσή μας, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη φθορά και καταστροφή στην περιουσία μας.

– Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη ενημερώσει τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, και έχουμε εκκινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για τις ποινικές και αστικές ευθύνες με έγκληση και αγωγή αποζημίωσης, των υπευθύνων που εισέβαλαν παράνομα και με δόλο στο οικόπεδό μας και ενώ ήταν σε γνώση τους οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν απόλυτα την οικογένειά μας και καθιστούν παράνομη κάθε ενέργειας παραβίασης και πρόκλησης φθοράς της περιουσίας μας.

Ζητούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τα παραπάνω και ν’ αποκαταστήσετε ως οφείλετε την αλήθεια, με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Επιφυλλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για κάθε αναληθές, ανώνυμο, επώνυμο και κακόβουλο δημοσίευμα που σπιλώνει την τιμή και υπόληψή μας και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών της οικογένειάς μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις και επιπλέον πληροφορίες.

Οι υπογράφοντες

-Νικόλαος Τσιλιμιδός του Γερασίμου

Μαρία Τσιλιμιδού του Γερασίμου

Δημοσιογράφος

Βασίλης Γεώργας του Ανδρέα, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης εφημερίδας “Φιλελεύθερος” και ιστοσελίδας liberal.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις