Σε ποιες περιοχές επιβλήθηκε η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε η υπ΄αρίθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 50678 Απόφαση ( ΦΕΚ Β΄/3361/11.08.2020) «Ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες περιφέρειες, περιφερειακές ενότητες και δήμους της Χώρας.»

Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8, η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

  • Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
    Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
    Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.
    Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 1, παρ 1 «Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01. Οι δραστηριότητες του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπονται εντός των ορίων των περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων του πρώτου εδαφίου και κατά το εκεί προσδιοριζόμενο χρονικό διάστημα μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), τηρουμένης της απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των πελατών και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Κατόπιν έρευνας του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, διευκρινίζουμε ότι στους ανωτέρω περιορισμούς εμπίπτουν και οι αντίστοιχες δραστηριότητες που παρέχονται από ξενοδοχειακές μονάδες, όπως για παράδειγμα 56.10.11.02 Υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχείο ύπνου ή 56.30.10.13 Υπηρεσίες που παρέχονται από μπαρ ξενοδοχείων.

Συνεπώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη καθώς η παράβαση επισύρει την επιβολή αυστηρών προστίμων.

Προτρέπουμε όλους να μελετήσουν την σχετική ΚΥΑ, όπως αναφέρεται στην αρχή του παρόντος και παραμένουμε στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου για παροχή διευκρινίσεων.

Από το Γραφείο Τύπου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις