Άρθρο κριτική παρουσίαση του βιβλίου του καταξιωμένου Μουσικοσυνθέτη Γιώργου Κριμιζάκη στην εφημερίδα “Γνώμη των Πατρών”

Αρθρο κριτική παρουσίαση του βιβλίου του καταξιωμένου Μουσικοσυνθέτη Γιώργου Κριμιζάκη στην εφημερίδα “Γνώμη των Πατρών” από την Δημοσιογράφο Συγγραφέα Τουρισμού Θεοδώρα Μαρούδα Ανεστοπούλου.

Ο,ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΩΡΑ

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

(Αξίες που με Αξίωσαν) Αναφορά-Παρουσίαση

(Manus Scripta)

Εκπληκτικός ο τίτλος του Βιβλίου //Αξίες που με Αξίωσαν//.

Αληθινή Ιστορία από τον σπουδαίο Συνθέτη Γιώργο Κριμιζακη( κατ εμέ Manus Svripta) και εκπληκτικώτερο το κείμενο των 226 σελίδων .Αρχίζοντας από το ξεκίνημα της ζωής του με όλα όσα συνεπάγονται καταγωγή, παιδεία, επάγγελμα, τόπος-χώρος , χρόνος-επιτυχία.

Αξιος συνθέτης πολύπλευρης γκάμας επιδεξιοτήτων ανάμεσα στους Άξιους ,χαρακτήρας εξαίρετος, δημιουργός, προγραματιστής σε κέντρα διασκεδασης (Μπουάτ) της εποχής του νέου κύματος , στιχοπλάστης .

Ανθρωπος με Αλφα κεφαλαίο. Μεγάλης προσφοράς στον πολιτισμό της χώρας μας .Σελίδα τη σελίδα και με τις σχετικές φωτογραφίες γινόμαστε κοινωνοί ενός χθές που μας γεμίζει νοσταλγία για τα τραγούδια και τον κόσμο της αγάπης και προσφοράς.

Μουσικές συνθέσεις τραγουδιών μας έρχονται στο νού βλέποντας με τα μάτια της ψυχής τραγουδιστές ,στιχουργούς,σκηνοθέτες,μουσικούς, παρουσιαστές προγραμμάτων,εταιρείες δίσκων και κόσμο να χαίρεται τη ζωή….

Εικόνες λατρευτές και απαράμιλλες ακριβώς όπως μας τις παρουσιάζει ο εκλεκτός και άριστος Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης με απλότητα, ευγένεις και σεβασμό στους συνεργάτες του και γενικά στους φίλους.

Ο Γιώργος Κριμιζάκης είναι μια φυσιογνωμία αξεπέραστη στο χρόνο.Είναι γεγονός όταν διάβασα τα λόγια για την πρώτη του δουλειά με το τραγούδι //Στέλλα// όσο και να το κρύψω δάκρυσα γιατι μιλάει για την αλήθεια της ζωής. Σημαντικά όλα όσα μαθαίνουμε από πρώτο χέρι για την τόσο αξιόλογη καρριέρα τους Συνθέτη ,τους στιχουργούς, τους τραγουδιστές ενώ στα αυτιά μας αντηχούν μελωδικά οι όμορφες έξυπνες από έμπνευση νότες εμπειρίας της μουσικής του Συνθέτη .Ζωντανεύουν έργα Θεατρικά Κινηματογράφου και ημέρες στην χώρα μας λίγο πιο πίσω.Στα Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος. Θύμησες,αγάπες,φίλοι συνεργάτες του Γιώργου Κριμιζάκη για όσους τον βοήθησαν και όσους βοήθησε. Ένα ονειρικό αφηγηματικό βιβλίο το //Το αξίες που με Αξίωσαν // του ταλαντούχου συνθέτη-συγγραφέα , μια αυτοπαρουσίαση που περικλείει πλειάδα εξαίρετων προσωπικοτήτων στο χώρο του Πολιτισμού. Για ποιόν να γράψω και τι να αφήσω χωρίς να παραλείψω? Για τούτο θα προσθέσω κάποια κομμάτια από το κείμενο τυχαία.

Απ σελιδα 183

Ετσι κατάφερα να μπώ στο Θέατρο και να έχω την τύχη να συνεργασθώ με τα Ιερά τέρατα της Τέχνης και στο πάλκο αλλά και στον κινηματογράφο..Την Ρένα Βλαχοπούλου, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Κώστα Βουτσά, τον Νίκο Ρίζο, τον Σωτήρη Μουστάκα , τον Στάθη Ψάλτη, την Βάνα Μπάρμπα, τον Νίκο Παπαναστασίου, την Δέσποινα Στυλιανοπούλου, τον Γιώργο Πάντζα, τον Γιάννη Βογιατζή, την Ελένη Ερήμου, τον Παύλο ΧΑΙΚΆΛΗ, ΤΗΝ Σοφη Ζανίνου, τον Κώστα Τσακωνα, την Νέλλη Γκίνη και πόσους που δεν μπορώ να γράψω, είναι ακόμη πολλοί και ας με συγχωρήσουν που σκιζουν με ταλέντο σε τούτο το βιβλίο.

Αναφέρω τυχαία και πάλι. Τόλη Βοσκόπουλο, Γιάννη Πάριο, Μαίρη Λίντα, ΓΙΆΝΝΗ Πουλόπουλο, Μιχάλη Βιολάρη .Φωνές και έργ όλων αυτών πάνω από όλα την Σώτια Τσώτου, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, την Φίνος Φίλμ την Λύρα και χώρους όπως στην Πλάκα με μπουάτ και αλλού στην Αθήνα.

Ο Ποιητής-Συγγραφέας και μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης έχει στο ενεργητικό του 10 χρυσούς και πολλούς πλατινένιους δίσκους που μένου αιώνια στις καρδιές όσων τους εχουν ακούσει και έχουν παραυρεθεί σε χώρους τιμητικής παρουσίασης του εξαίρετου συνθέτη Γιώργου Κριμιζάκη.

Αθάνατες οι συνθέσεις του για πάντα. Ευχομαστε κάθε χαρά στην ζωή του και υγεία. Τιμή μου να διαβάσω την υπέροχη πορεία του στον κόσμο με καθαρότητα και ειλικρίνεια μαγικής απόδοσης σαν κινηματογραφική αξέχαστη ταινία.

Θεοδώρα Μαρούδα Ανεστοπούλου

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Τουρισμού

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις