Το διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα Periplus στην Κεφαλονιά

Της Κατερίνας Φωκά

To διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα Periplus δραστηριοποιείται στον χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών και διεξαγεται στην Ιθάκη και την Κεφαλλονιά από τις 25 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου. Φιλοξενεί για 15 ημέρες 8 διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες, με στόχο την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου στο νησί της Ιθάκης.

Αυτό θα επιτευχθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Κινηματογράφου Ιθάκης “ΦΟΡΚΥΣ” και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιθάκης.
Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες επισκέφθηκαν και το νησί της Κεφαλονιάς, το SARISTRA FESTIVAL και το χώρο του Ιονίου Κέντρου το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες εκτός από την οργανωτική επιτροπή με τους Nina Kassianou,Lambro Papanikolato,Katerina Nikolaou, Christina Antoniou, συμπεριλαμβάνονται οι Darija Jelincic (CR), Arianna Sanesi (FR),Michael Duperrin (FR),Aimilia Balaska (GR),Argyro Galani (GR),Anargyros Drolapas (GR),Maria Mavropoulou (GR).
Το πρόγραμμα το οποίο συμπληρώνει με επιτυχία ένα χρόνο δημιουργικής παρουσίας,έχει εξαιρετική ανταπόκριση από το φωτογραφικό κοινό αλλά και την τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις