ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος υποδέχθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Νίκο Μηλιώτη

Αργοστόλι, 27-07-2020

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει

  1. Την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος υποδέχθηκε στο γραφείο του, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Μηλιώτη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Αντιδημάρχος κ. Διονύσιος Μινέτος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κεφαλληνίας κα Ελένη Μαύρου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι τελευταίες πυρκαγιές που σημειώθηκαν στο νησί και η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για την καταστολή αυτών,  την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωσή τους και  την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Πολιτική Προστασία πρέπει να είναι σε συνεχή επιφυλακή, σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

  1. Η χθεσινή μέρα ήταν μια δύσκολη μέρα για το Δήμο μας εξαιτίας των πυρκαγιών. Μεγαλύτερη ήταν αυτή που σημειώθηκε στην περιοχή του Συναπιά όπου πραγματοποιήθηκε και εκκένωση του οικισμού Δοριζάτων για προληπτικούς λόγους.

Ο Δήμος μας συμμετείχε από την πρώτη στιγμή με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανοκίνητο εξοπλισμό ( φορτηγό, πυροσβεστικά οχήματα και λεωφορείο.)

Η πυρκαγιά, παρά τους δυνατούς ανέμους, με τη συμβολή όλων των δυνάμεων κατάσβεσης, αργά το απόγευμα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και τις Εθελοντικές Ομάδες για την άψογη συνεργασία και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλαν.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις