Ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΟΙ «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ» της κ. ΚΡΑΤΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ του Π.Σ.

Είναι γνωστό πως το πρώτο θέμα σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αφορά, πάντοτε, «Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου». Με τις ανακοινώσεις της κ. Κράτσα υποτίθεται ότι ενημερώνει τους Περιφερειακούς Συμβούλους, αντικειμενικά, για τις ενέργειες της αλλά και για καθετί αξιοσημείωτο που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια μας το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις συνεδριάσεις του Π.Σ..

Κάθε άλλο, όμως, παρά αντικειμενικά ενημερώνεται το Π.Σ. Από την αρχή της θητείας αυτού του Π.Σ. η ενημέρωση που γινόταν από την κ. Περιφερειάρχη και λειψή ήταν και υποκειμενική. Τα δύσκολα και τα κύρια θέματα παραλείπονται ή στη καλλίτερη περίπτωση δίνονται ωραιοποιημένα ενώ τα δευτερεύοντα και τριτεύοντα αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια. Ξεχνώντας η κ. Περιφερειάρχης πως είναι εκλεγμένη από τον λαό των Ιονίων Νησιών για να υπηρετεί τα συμφέροντα του πολλές φορές λειτουργεί σαν διορισμένη εκπρόσωπος της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Έτσι ούτε μία φορά, έστω και σαν στάχτη στα μάτια, δεν έφερε κάποια από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα νησιά μας.

Ούτε μια φορά, έστω για να τηρήσει τα προσχήματα, δεν ενημέρωσε το Π.Σ. για τις μαζικές εκδηλώσεις (απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων κ.ά.) που λαμβάνουν χώρα στα νησιά μας.

Εκεί, όμως, που η κ. Κράτσα «έδωσε τα ρέστα της» ήταν η ενημέρωση που έκανε στη συνεδρίαση του Π.Σ. της 13ης του Ιούλη. Αφού μας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την άφιξη του κ. Μητσοτάκη στη Κέρκυρα, που μοναδικό σκοπό είχε να εγκαινιάσει την τσιμεντοποίηση-καταστροφή του Ερημίτη (του Ερημίτη που όπως η ίδια ισχυρίστηκε σε άλλη συνεδρίαση του Π.Σ., βρίθει από σκουπίδια και γίνεται διακίνηση ναρκωτικών !!!), παρέλειψε να μας πει έστω και μια λέξη για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν τόσο στην πόλη της Κέρκυρας όσο και στην Ελαιουργία στις Συνιές. Παρέλειψε να μας πει για την απαράδεχτη στάση της Αστυνομίας που με αυταρχικό τρόπο κράτησε τους διαδηλωτές χιλιόμετρα μακριά από την εκδήλωση της NCH Capital μήπως και ενοχληθούν, οπτικά ή ακουστικά, ο κ Μητσοτάκης, οι κ.κ. Υπουργοί, η κ. Κράτσα, η κ. Υδραίου, ο κ. Γκίκας και όλα τα άλλα καλά παιδιά που κατά τα άλλα κόπτονται για την δημοκρατία και κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «διαβούλευση». Όλοι αυτοί, που εφαρμόζοντας στη πράξη την παροιμία « το καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι» προτίμησαν να αναβάλλουν την επιτόπια διαβούλευση με τον κόσμο και διάλεξαν τον δια θαλάσσης δρόμο για να φτάσουν ασφαλείς στο προορισμό τους (στην αγκαλιά της NCH Capital).

Τέλος στη συνεδρίαση της 13ης του Ιούλη η κ. Κράτσα υπέπεσε στο βαρύτατο ατόπημα να «ξεχάσει» να αναφέρει πως με την δική της συγκατάθεση η Διαχειριστική Αρχή με παράνομες διαδικασίες –αφού 2 τουλάχιστον μέλη της επιτροπής παρακολούθησης δηλώνουν ότι ουδόλως ρωτήθηκαν— αφαίρεσε από το ΠΕΠ Ι.Ν./ΕΣΠΑ 2014-2020 το ποσό των 30.000.000 Ευρώ που οδεύει στα κυβερνητικά ταμεία για στήριξη της επιχειρηματικότητας. Η κ. Περιφερειάρχης «τοις ρήμασι της κυβερνήσεως και της επιχειρηματικότητας πειθόμενη» αποδέχτηκε μεν να στερήσει τον λαό των Ιόνιων νησιών από έργα ζωτικής σημασίας (16,4 εκ. ευρώ για οδικά έργα, 3 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, 2 εκ. ευρώ για ύδρευση, 2 εκ. ευρώ για τον σύγχρονο πολιτισμό, 3,6 εκ. ευρώ για λιμενικά έργα και 3,1 εκ. ευρώ για σχολεία) ξέχασε δε ή θεώρησε αμελητέα τα ποσά που στερεί από τα Ιόνια νησιά, για να ενημερώσει τους εκπροσώπους τους στο Π.Σ.!

Άξιος ο μισθός τους αλλά χαμένη η ψήφος του λαού των Ιονίων Νήσων. 23 ΙΟΥΛΗ 2020

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ, ΑΜΕΡΙΚΟΝΑΤΟΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ, ΕΓΚΛΗΜΑ (ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ – ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ) ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στη συνεδρίαση του ΠΣ της 14ης του Ιούλη η Λαϊκή Συσπείρωση, με τη συμπλήρωση 46 χρόνων από τη μαύρη επέτειο του δίδυμου, Αμερικάνο-Νατοϊκής έμπνευσης, εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου (χουντικό πραξικόπημα- τουρκική εισβολή), θεώρησε καθήκον της να προσθέσει στο ψήφισμα που κατάθεσε για την απαράδεχτη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την παρακάτω παράγραφο:

«3. Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 46 χρόνια από το δίδυμο, Αμερικάνο -Νατοϊκής έμπνευσης έγκλημα (χουντικό πραξικόπημα – τουρκική εισβολή) που δημιούργησε τη Κυπριακή τραγωδία με χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες πρόσφυγες και εκτοπισμένους και στην τουρκική κατοχή του 37% του Κυπριακού εδάφους. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καταδικάζει το δίδυμο αυτό έγκλημα σε βάρος του Κυπριακού λαού και τους ενόχους αυτού του εγκλήματος, φυσικούς και ηθικούς. Διεκδικεί μια δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος που θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού και στον άμεσο τερματισμό της τουρκικής κατοχής».

Κατά την άποψη μας η λιτή αυτή παράγραφος αφενός απέδιδε φόρο τιμής στους χιλιάδες αδικοχαμένους του χουντικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής αφετέρου έστελνε το μήνυμα πως 46 χρόνια μετά, το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου συνεχίζεται, κάτι που το θεωρούμε απολύτως απαράδεχτο και δεν το ξεχνούμε και τέλος υποδείκνυε τους ενόχους που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να υποθάλπουν και να υποδαυλίζουν την συνεχώς κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα.

Παρόλα αυτά η παράγραφος αυτή όχι μόνο καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας (Κράτσα, Σπύρου, Αλεξάκη) αλλά ούτε κάν άλλο ψήφισμα για την Κυπριακή τραγωδία, έστω και για τα μάτια του κόσμου, έφεραν προς ψήφιση στο ΠΣ.

Και για τις 2 παρατάξεις της δεξιάς αυτό είναι μεν για μας απαράδεχτο, αλλά συμβατό με τις ιδέες τους. Άλλωστε ο κ. Σπύρου από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΣ μας έλεγε πως «η χούντα άνοιξε δρόμους προς τις παραλίες των νησιών μας». Πάλι καλά που χρησιμοποιεί την λέξη «χούντα» γιατί όποιος προστρέξει στα «Αρχεία του Ιδρύματος Κων/νου Καραμανλή» θα διαπιστώσει πως στην αλληλογραφία που διατηρούσε ο Κ. Καραμανλής με πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΡΕ και μετέπειτα της ΝΔ, οι λέξεις «χούντα» και στρατιωτική δικτατορία ελλείπουν παντελώς. Το προσωνύμιο που χρησιμοποιείται για την χούντα είναι «η Επανάστασις».

Για τη παράταξη του ΚΙΝΑΛ(;;), όμως, του κ. Αλεξάκη τίθεται αμείλικτο το ερώτημα: Πως γίνεται ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Κέρκυρα να βγάζει ολόκληρη ανακοίνωση για την μαύρη επέτειο της Κυπριακής τραγωδίας και η Περιφερειακή παράταξη του ΚΙΝΑΛ να το κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο «γαργάρα»; Εκτός αν στο ΚΙΝΑΛ μπορούν και ισορροπούν σε δύο βάρκες.

Ερωτήματα -που όμως εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε- μπαίνουν και για τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Περιφερειακών Συμβούλων της ΑΝΑΣΑ που ήταν απόντες από τη συζήτηση των ψηφισμάτων και τη ψηφοφορία.

Τέλος για λόγους δεοντολογίας αλλά και ηθικής τάξης να αναφέρουμε πως το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ψηφίστηκε, εκτός από τους Περιφερειακούς Συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ, από τους τρείς εναπομείναντες στη συζήτηση Περιφερειακούς Συμβούλους της ΑΝΑΣΑ και από τους Περιφερειακούς Συμβούλους των παρατάξεων «Ανυπόταχτο Ιόνιο» και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

23 ΙΟΥΛΗ 2020

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις