Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είναι απαράδεχτο. Να μείνει στα χαρτιά!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Συνέδελφισσες, συνάδελφοι

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», καλεί άμεσα να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου – Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, με θέμα τη λήψη απόφασης απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση, για τις διαδηλώσεις.

Θεωρούμε χρέος μας και αναγκαιότητα, τη συζήτηση και λήψη απόφασης από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως και την άμεση ενημέρωση των μελλών – συλλόγων μας.

Για το λόγο αυτό, καταθέσαμε σήμερα αίτημα στο προεδρείο της Ομοσπονδίας, όπως και την τοποθέτησή μας, που θέλουμε να συζητηθεί και στο ΔΣ, προκειμένου να παρθεί συγκεκριμένη απόφαση. Επισημαίνουμε:

«Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είναι

απαράδεχτο. Να μείνει στα χαρτιά!»

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που την στηρίζουν προσπαθούν για άλλη μια φορά να βάλουν στο χέρι τη μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που αποφασίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός.

Παίρνουν νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος μπροστά στη βαθιά ύφεση που σκιάζει τις ζωές μας. Ετοιμάζουν νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα επίθεση σε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει. Θέλουν “σιγή νεκροταφείου”, τον λαό φοβισμένο, να δέχεται παθητικά το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Προσβάλλουν την νοημοσύνη μας, όπως και κάθε μικρού επαγγελματία και εμπόρου που βλέπει κάθε χρονιά να είναι πιο δύσκολη από την προηγουμένη. Αλήθεια, για την αναδουλειά, τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε χιλιάδες επαγγελματίες στον τόπο μας και σε όλη την Ελλάδα, από τις γειτονιές των πόλεων έως τα χωριά φταίνε οι διαδηλώσεις;

Κλειστά μαγαζιά συναντάμε σε κάθε δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία των πόλεων, ειδικά εκείπου δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά. Αλήθεια πόσες τέτοιες έγιναν σε περιοχές που δεν υπάρχει καν κάποια στοιχειώδεις συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, των

αγροτών ή και εμάς των επαγγελματιών;

Έχουμε πείρα, λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις. Αυτές είναι οι αιτίες που μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο, για αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνει χρήμα τους

μονοπωλιακούς ομίλους!

Το μπλοκάρισμα στην πράξη αυτού του νομοσχέδιο και της αντιλαϊκής πολιτικής που το συνοδεύει αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, βιοτέχνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ποινικοποιήσει, με ευθύνη και της προηγούμενης Κυβέρνησης, τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση έχει ξαμολήσει και τα παπαγαλάκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και των ΕΒΕ για να εμφανίσει ότι τάχα υπάρχει συναίνεση στην πολιτική της. Την ίδια ώρα, δεν έχουν βγάλει άχνα για τα προβλήματα των μικρών εμπόρων σε όλη την πανδημία, κουβέντα για τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων, κουβέντα για τις κατασχέσεις, κουβέντα για τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και τώρα σαν εκπρόσωποι Τύπου της κυβέρνησης βρήκαν ότι φταίνε οι κινητοποιήσεις.

Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο».

Κεφαλονιά 2 Ιουλίου 2020

 

Οι αιτούντες

Σταύρος Γρηγορόπουλος

Ανδρέας Τσίρος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις