Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Δήμαρχο Ληξουρίου

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Δήμαρχο Ληξουρίου

Σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκα με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου συναντήσαμε τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Τα δυο θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν:

  • Η υποβολή αιτήματος μας για τη χρηματοδότηση κατασκευής μονάδας αφαλάτωσης στο Δήμο Ληξουρίου, με εκτιμώμενο κόστος 3 εκ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό ο κ. Κατσιβέλης προσκόμισε σχετική μελέτη την οποία παρέλαβαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει την πρόταση και τις δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδότησης για την υλοποίησή της.

  • Η υποβολή αιτήματος για τη επανασύσταση και λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι, υπόθεση που εξελίσσεται θετικά και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ο Λιμενικός Σταθμός να συσταθεί με απόφαση του Υπουργού.

Στη συνέχεια συζητήσαμε με τον κ. Πλακιωτάκη και την κ. Καλογήρου για τον εμπορικό λιμένα και την μαρίνα Αργοστολίου, στη βάση των συμπερασμάτων προηγούμενης συνάντησής μου με την κ. Καλογήρου και τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο.

Τέλος ο κ. Υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων στο νέο λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη. Τον ενημέρωσα ότι οι εργασίες ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες. Προσκάλεσα τον κ. Πλακιωτάκη και την κ. Καλογήρου να παραβρεθούν στα εγκαίνια του έργου, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκαν με χαρά.

Ευχαριστώ, τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη και τη Γενική Γραμματέα κ. Καλογήρου για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που θέτει η τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών μας.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις