Κώστας Ευαγγελάτος: Εισαγωγή στο θέρος, καλό Ιούνιο

ΚΑΛΟ ΙΟΥΝΙΟ! με το Ιόνιο φως να ξεθωριάζει το φάσμα της πανδημίας και η ζωή με την τέχνη να είναι μαζί σε νέα αρμονική και θερινή εισαγωγή για όλους μας!!

Φιλικά και Εγκάρδια!

Κώστας Ευαγγελάτος

Art Studio Est- La Chambre, Αθήνα

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

—————————

Η εισαγωγή από κριτική της Καθηγήτριας Φιλοσοφίας, Λογοτέχνιδας κ. Άννας Κελεσίδου.

Αν η ποίηση, εκτός των άλλων, είναι ο περιστεριώνας των λέξεων απ’ όπου οι ποιητές αντλούν για να στεγάσουν τον κόσμο τους, δεν θα δίσταζα να πω ότι η καρτερικά απαισιόδοξη  φιλοσοφική ποίηση του Κώστα Ευαγγελάτου  λέγει χωρίς υποχρεωτικά να κρύβει σημαίνοντας πρώτιστα το όνομα της αγάπης στο πρώτο επίπεδο, με παράπλευρα εκείνα της ηδονής, του ονείρου, των ταξιδιών… Το δεύτερο στοιχείο, που ανιχνεύεται κυρίως στα σύντομα ποιήματα τοπίων είναι η φανέρωση του ζωγραφικού τάλαντου, της ικανότητας της φωτογράφησης- στην κυριολεξία του όρου, της γραφής, όπου όμως ο ίδιος ο ποιητής ζωγράφος «ανάβει με το αίμα του το σύμπαν».

Αν ο λόγος είναι, όπως έλεγε ο Σιμωνίδης για τη γλώσσα, ζωγραφική που μιλάει, στίχος και εικόνα είναι στον Κώστα Ευαγγελάτο εν δια δυοίν….

Ο κόσμος που ταξίδεψες Υπάρχει. / Κάθε ψυχή που ταξιδεύει Ζει. (Κ.Ευαγγελάτος, Εγκάρσια Πτήση, εκ. Απόπειρα)

                                                                                                     

 ΑΝΝΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ, Καθηγήτρια φιλοσοφίας, συγγραφέας.

www.gisi.gr/evangelatos

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις