Ο Νίκος Παπαδάτος αποστομώνει τα δημοσιεύματα για τις “Γαλάζιες Σημαίες”

Απάντηση έδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, Νίκος Παπαδάτος για το θέμα των “Γαλάζιων Σημαιών” και για κάποια δημοσιεύματα που επέκριναν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ας δούμε τι έγραψε στο FB του.

Σχετικά με δημοσίευμα σε τοπικό ΜΜΕ που κάνει λόγο για δήθεν ”αμαρτίες” και “αστοχίες”της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Κεφαλλονιάς, την οποία προσδιορίζει με τον ειρωνικό χαρακτηρισμό ”Αετοί”, στο δε περιεχόμενό του κάνει λόγο ακόμη και για μη τήρηση της νομοθεσίας, και αναφέρεται στο γεγονός της απώλειας της Γαλάζιας Σημαίας από τις παραλίες Μύρτου και Σκάλας,με προφανή σκοπό την παραπλάνηση των συμπολιτών μας, τη συκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής Παρίση και την υποβάθμιση του έργου της, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:
O πρώην Δήμος Κεφαλλονιάς είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες για τη ναυαγοσωστική κάλυψη όλων των πολυσύχναστων παραλιών του (Δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός, συνεχείς προσκλήσεις ενδιαφέροντος, επικοινωνία με ναυαγοσωστικές σχολές, ομίλους και εταιρίες καθ΄όλη σχεδόν την περσινή θερινή περίοδο), αυξάνοντας μάλιστα και το τίμημα για τις υπηρεσίες αυτές. Καλύφθηκαν έτσι σταδιακά οι παραλίες των Δημοτικών ενοτήτων Αργοστολίου, Λειβαθούς, Παλικής και η Αντίσαμος. Δεν υπήρξε δυστυχώς εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις παραλίες Μύρτου,Σκάλας και Αράγια Πόρου. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν απονεμήθηκε η Γαλάζια Σημαία στις παραλίες αυτές και όχι φυσικά οποιοδήποτε ζήτημα υποδομών , υπηρεσιών ή ποιότητας υδάτων.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το γενικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν πολλοί Δήμοι της χώρας με τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών τους λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας πριν ακριβώς την έναρξη της περσινής θερινής περιόδου και των νέων προδιαγραφών που απαιτούσε και δεν υπήρχε χρόνος να εναρμονιστούν οι ναυαγοσωστικοί όμιλοι, οπότε μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των διαθέσιμων ναυαγοσωστών για τις παραλίες γενικώς.
Κατά συνέπεια καμιά απολύτως σχέση με “αμαρτίες”, “αστοχίες” και “μη τήρηση της νομοθεσίας” , όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα αφού ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες και με τη σημείωση ότι ο πρώην Δήμος Κεφαλλονιάς αύξησε σημαντικά τον αριθμό των βραβευμένων με Γαλάζια Σημαία παραλιών του είτε με τη δική του ( Ξι,Αντίσαμος, Αγία Βαρβάρα Κατελειού ), είτε με ιδιωτικές πρωτοβουλίες τις οποίες αγκάλιασε και υποστήριξε (Γραδάκια, Μεγάλη Άμμος, Μούντα, Άβυθος, Άμμες, Σπάσματα κ.ά.) και απέδειξε ότι ενδιαφέρεται τα μάλα για την ποιότητα των ακτών του και για την ανάπτυξη του προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες “.
Ελπίζουμε τη φετινή χρονιά να διευθετηθεί το πρόβλημα των προβεβλημένων αυτών ακτών μας με δεδομένη την καλύτερη προετοιμασία των ναυαγοσωστικών ομίλων και εταιρειών και τη μείωση της ναυαγοσωστικής περιόδου κατά έναν τουλάχιστον μήνα λόγω της πανδημίας covid-19, και να ανακτήσουν τη Γαλάζια Σημαία το επόμενο έτος .

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις