Επαναλειτουργία Δημοτικών-Νηπιαγωγείων: Η Κυβέρνηση να διασφαλίσει την υγεία όλων των μαθητών!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στο άνοιγμα των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών σχολείων και των σχολείων Ειδικής Αγωγής, από την 1η Ιουνίου, καθώς και ότι το σχολικό έτος παρατείνεται έως την 26η Ιουνίου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες είναι τεράστια. Το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζει την τακτική του, να καθιστά για άλλη μια φορά απολύτως υπεύθυνους για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που θα εμφανιστούν με το άνοιγμα των σχολείων, τους ίδιους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» για τις δικές της ευθύνες και μάλιστα πολύ σχολαστικά!

Από τα πιο σοβαρά προβλήματα όμως που αντικειμενικά προκύπτουν, είναι η τήρηση των αναγκαίων κανόνων καθαριότητας. Μέχρι τώρα, οι αυξημένες ανάγκες των Γυμνασίων και Λυκείων καλύπτονταν με την προσωρινή διάθεση καθαριστριών από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

 Με τα νέα δεδομένα, είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες τήρησης των κανόνων όπως προτείνει ο ΕΟΔΥ ( συχνοί καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων τουαλέτες, πόμολα, κουπαστές, κοινόχρηστες επιφάνειες κ.ά.). με τις ίδιες καθαρίστριες σε δύο σχολεία και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας.   Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ επισημαίνει ότι είναι επείγουσα ανάγκη οι δήμοι να εξασφαλίσουν άμεσα και με «fast track» διαδικασίες όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τα όλα τα σχολεία και στις δύο βαθμίδες.

 Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα στην καθαριότητα και την υγιεινή των σχολείων είναι χρόνια και οι σχέσεις εργασίας των καθαριστριών είναι ελαστικές, με απαράδεκτες συμβάσεις έργου και αμοιβές πείνας που τις παίρνουν με μήνες καθυστέρηση.

 Απαιτείται συνολική λύση τώρα από την κυβέρνηση, που  οφείλει να μονιμοποιήσει το υπάρχον προσωπικό της καθαριότητας στα σχολεία και να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,  αφού ούτως ή αλλιώς σήμερα δεν καλύπτονται οι ανάγκες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές

την ΠΕΜΠΤΗ 28/5/20 σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ώρα 13:30

στο γραφείο του Αντιδημάρχου του Δήμου Αργοστολίου

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Άμεση πρόσληψη και μονιμοποίηση όλου του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα  σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στο νομό μας.  
  • Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών  από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αγορά όλων των αναλώσιμων για τη συχνή απολύμανση των σχολείων.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

Αργοστόλι 27/5/2020                                           Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις