Το μήνυμα του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου για την 21η Μαϊου

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 21Η ΜΑΙΟΥ

Η 21η Μαΐου έχει πάντα ξεχωριστή σημασία για την Κεφαλονιά και τα Επτάνησα.

Είναι η επέτειος της ενσωμάτωσης των νησιών μας στον Ελληνικό Εθνικό κορμό, μετά από αιώνες ξένης κυριαρχίας.

Την 21η Μαΐου 1864 τα μέχρι τότε αγγλοκρατούμενα νησιά του Ιονίου αποτέλεσαν την πρώτη διεύρυνση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους που διένυε τις αρχικές δεκαετίες της ύπαρξής του.

Επανασυνδέθηκαν τα Ιόνια Νησιά με την εθνική τους μήτρα και η Ελλάδα ενισχύθηκε όχι μόνο εδαφικά και πληθυσμιακά αλλά αναζωογόνησε την πνευματική και πολιτιστική της ταυτότητα.

Η πορεία προς την κατάκτηση της ελευθερίας των Ιόνιων Νησιών υπήρξε μακροχρόνια, αγωνιστική και εμπνευσμένη από τον Ριζοσπαστισμό που η πιο αταλάντευτη έκφραση του υπήρξε στην Κεφαλονιά.

Τιμούμε πάντα τους αγώνες, τη μνήμη, τα οράματα, τα κοινωνικά μηνύματά των πρωταγωνιστών της Ένωσης αλλά και του απλού λαού που συνέβαλε καθοριστικά σε αυτήν.

Οι φετινές ειδικές συνθήκες του εορτασμού μπορεί να τον κάνουν υποτονικό όμως σε καμιά περίπτωση δεν υποστέλλουν την σημασία του. Του χρόνου μαζί με τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας θα γιορτάσουμε με την λαμπρότητα που αρμόζει και την 21η Μαΐου.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις