Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ για τις δομές και δράσεις στα Ιόνια Νησιά, κατά των εξαρτήσεων

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ

για τις δομές και δράσεις στα Ιόνια Νησιά, κατά των εξαρτήσεων

Επίσκεψη στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών) στην Αθήνα, πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για να παρουσιάσει τις ανάγκες στα Ιόνια Νησιά, αλλά και τις δράσεις που ήδη έχουν προγραμματιστεί για την υποστήριξη των ατόμων κατά των εξαρτήσεων.

Στην συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιο Θεοχάρη, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νησιά και ιδιαίτερα για την αυξητική τάση του αριθμού των ατόμων που χρίζουν υποστηρικτικών θεραπειών, όπως καταγράφεται στην Κέρκυρα και στην Ζάκυνθο.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τα τρία έργα που πρόσφατα εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014- 2020”, ένα έργο που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ και δύο έργα που υλοποιεί το “Κέντρο Άμεσης Πρόσβαση στην Κέρκυρα (ΚΕΘΕΑ)” και την “Κινητή Μονάδα στην Κεφαλονιά”.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε τον κ. Αθανάσιο Θεοχάρη και το έργο που επίσης υλοποιεί ο φορέας “Διάπλους” και την ανάγκη συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο όλων των φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πορείας προς την απεξάρτηση, αλλά και της προστασίας των χρηστών κατά την διάρκεια της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Συζήτησαν επίσης για την ανάγκη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα Συστήματα Ασφαλείας, τις συναφείς υπηρεσίες υγείας και κοινωνικού έργου, στην αντιμετώπιση των ευάλωτων αυτών ατόμων.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις