Τηλεδιάσκεψη Σπαθή με Αλέξη Τσίπρα

O Σταύρος Σπαθής στην τηλεδιάσκεψη Προέδρων Επιμελητηρίων με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Θέμα της συζήτησης ήταν η επανεκκίνηση της οικονομίας και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις.


Την αγωνία και τους φόβους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το αύριο της πανδημίας και των συνεπειών της,
μετέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής στην τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας και εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.


Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σπαθής ανέφερε : « Η Ελλάδα δεν μπήκε στην υγειονομική κρίση ερχόμενη μέσα από ένα ομαλό τοπίο. Δυστυχώς ήρθε μετά από δέκα χρόνια σκληρών μνημονίων, κρίσης και δανεισμού. Η κρίση βρήκε την Ελλάδα και τη μικρομεσαία επιχείρηση στα τάρταρα».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας – Ιθάκης, ανέφερε πέντε βασικά σημεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παρούσας κρίσης. Πρώτον, να επανέλθει το αφορολόγητο στη μικρομεσαία επιχείρηση και στους επαγγελματίες, να καθοριστεί ειδικό καθεστώς ΦΠΑ (μειωμένοι συντελεστές) στα νησιά και ειδικά για την εστίαση και το τουρισμό στο 8 και 6% αντίστοιχα. Τρίτον, να γίνει περισσότερο ευέλικτος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και τέλος, να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία.


Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις