Ο Παγκοσμίου φήμης Πιανίστας-Μαέστρος και Μουσικοπαιδαγωγός αείμνηστος Γεώργιος Χατζηνίκος στις “Ανοιχτές Σελίδες”

Ο Παγκοσμίου φήμης Πιανίστας-Μαέστρος και Μουσικοπαιδαγωγός αείμνηστος Γεώργιος Χατζηνίκος ειχε παραχωρήσει το 2007 συνέντευξη εφ όλης της υλης στην τηλεόραση του Αχελώου και στον Αχιλλεα Παπαδιονυσίου. Μέρος κειμένου του διεθνώς ανεγνωρισμένου Μαέστρου και Μαθητή του Γιώργου Χατζηνίκου κ Θεόδωρου Ορφανίδη.

Ο Γιώργος Χατζηνίκος δεξιοτέχνης του πιάνου, δ/ντής ορχήστρας και χορωδίας, μουσικός παιδαγωγός, με διεθνή σταδιοδρομία, ένα φιλόσοφος της Μουσικής, έκλεισε στις 3.5 εφέτος, τα 90 του έτη. Προσωπικός φίλος του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιώργου Σεφέρη, του Κάρλ Όρφ και πολλών άλλων προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα, ο μεγάλος αυτός δάσκαλος αγνοείται ακόμη επιδεικτικά από το επίσημο ελληνικό κράτος. Αυτός που είναι αγαπητός στην Αγγλία, την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη, φαίνεται να επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει την επίσημη Ελλάδα να αγνοεί τα μεγάλα της πνεύματα.

Ο κατάλογος είναι μακρύς – Μητρόπουλος, Κάλλας, Σκαλκώτας, Ξενάκης, Ίρμα Κολάση κ.α… Ο Χατζηνίκος μαζί με την αδελφή του Πία, έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημιουργήσει μία εστία πολιτισμού στο Χόρτο Πηλίου, με μουσικά σεμινάρια και διαλέξεις, βάζοντας στον Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Χάρτη, την μικρή αυτή γωνιά της πατρίδας μας, χωρίς την αρωγή του Ελληνικού Κράτους. Μόνο με δικές τους δυνάμεις και χρήματα εκόμισαν εις την Τέχνην, όπως λέει και ο Καβάφης.

Ο καιρός όμως πέρασε και οι άνθρωποι αυτοί κουράστηκαν να παλεύουν μόνοι τους… και φυσικά ουδείς τους ετίμησε, ούτε με μία καρφίτσα. Σεβάσμιε Μαέστρο, είστε τόσο πολύτιμος για εμάς που αποκαλούμεθα μαθητές σας. Για εμάς που βαδίζουμε την ατραπό που κάποτε εσείς μας δείξατε…

https://www.youtube.com/watch?v=KnWbsncumkE&feature=youtu.be

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις