Να διασφαλιστού οι βασικές προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων-Στάση εργασίας την Τετάρτη 6 Μαϊου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Τετάρτη 6/5/20, 3ωρη στάση εργασίας –ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ώρα 9:30πμ, στα γραφεία της ΔΔΕ

Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά ως πανάκεια την ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δική της ευθύνη, για την προστασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Τα χρόνια προβλήματα των σχολείων παραμένουν, χωρίς να καταβάλλεται καμία προσπάθεια από την πλευρά της για να επιλυθούν, όπως π.χ. η έλλειψη καθαριότητας, οι ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, τα εκπαιδευτικά κενά, τα μέσα ατομικής προστασίας και τα υλικά καθαρισμού κλπ. Αντίθετα, συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη διαβούλευση το Αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο που υποβαθμίζει παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και “τσακίζει” τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ συμμετέχει στην 3ωρη στάση (3 πρώτες ώρες) της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 6-5-20 . Την ίδια μέρα και ώρα 9πμ καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στην κινητοποίηση–παράσταση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διεκδικήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, διασφαλίζοντας πραγματικά την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλύεται σε αυτούς το κόστος και η ευθύνη.

.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ σε σχέση με τις αποστάσεις εντός τάξης (1,5μ ανά μαθητή)

 • Να υπάρξει δωρεάν, απρόσκοπτη και ασφαλής μεταφορά όλων των παιδιών από και προς τα σχολεία όλου του νομού όπως προβλέπουν οι σχετικές υγειονομικές οδηγίες (απολυμάνσεις, αποστάσεις, ατομικά μέσα προστασίας κ.α.).

 • Για τους μαθητές που δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο να μην εφαρμοστεί το απαράδεκτο «μέτρο» της online παρακολούθησης του μαθήματος που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα, τόσο ανήλικων μαθητών, όσο και εκπαιδευτικών.

 • Οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε πολλά σχολεία και ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα και μόνο σχολείο.

 • Να εξασφαλιστεί η καθαριότητα των σχολείων, οι απολυμάνσεις και η επάρκεια σε αναλώσιμα:

  • Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Πρόσληψη- μονιμοποίηση του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολείο.

 • Με ευθύνη του κράτους και των υγειονομικών αρχών να διερευνηθεί η ανάγκη πραγματοποίησης μαζικών τεστ ανίχνευσης του ιού στα σχολεία.

 • Να προστατευτούν ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες.

 • Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τη μεταφορά των εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών), που θα μετακινηθούν προς τις περιοχές που υπηρετούν, καθώς και για τη στέγαση και τη σίτισή τους.

 • Άμεση εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα καλύψει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες. Καμία απόλυση συναδέλφων.

 • Ειδικά μέτρα για τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ–ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!


ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 5/5/2020 ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις