“Έγκλημα στην βρύση του Καρούσου” στο Βαλεριάνο-Έκοψε τα δέντρα ο πρόεδρος Γεράσιμος Πετράτος (“Σαράφης”)

Κάτι δεν πάει καλά με τους ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου όσον αφορά τα δέντρα-το πράσινο και τη σχετική νομοθεσία.

Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Βαλεριάνου Γεράσιμος Πετράτος (Σαράφης) στα πλαίσια του καθαρισμού της “Βρύσης του Καρούσου” θεώρησε σωστό να κόψει τα δέντρα στη λογική μίας κακώς νοούμενης “καθαριότητας”. Όπως μάθαμε το Δασαρχείο έφτασε στην περιοχή αλλά αντιμετώπισε το θέμα με κάποια επιείκεια λόγω της εμπλοκής του Δήμου (ίσως και λόγω που ο δασικός υπάλληλος είναι από διπλανό χωριό) το όλο θέμα διευθετήθηκε “φιλικά” καθώς θεωρήθηκε “δασική ζημία κάτω των 300 ευρώ”.

Ανεξάρτητα πάντως από το νομικό κομμάτι της υπόθεσης υπάρχει και το κοινωνικό ζήτημα και οι αντιδράσεις από τους κατοίκους του Βαλεριάνου που έχουν ενοχληθεί σφόδρα από την κοπή των δέντρων που μόνο καλό προσέφεραν και δεν συμφωνούν με την απαρχαιωμένη άποψη του προέδρου περί “καθαριότητας-γουλί”.

Ίσως πρέπει ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος να μαζέψει τα στελέχη του και να τους κάνει ένα σεμινάριο περί οικολογίας-περιβαλλοντισμού και ούτω κάθε εξής, δεν θα ήταν κακή ιδέα.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλεριάνου Γεράσιμος Πετράτος “Σαράφης” (η φωτό είναι από το inkefalonia)

Η “βρύση του Καρούσου” με τα κομμένα πλέον δέντρα στο Βαλεριάνο

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις