Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Αίνου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου 2020με θέμα : “ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 26 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ “και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω :

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 26 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου αποτελεί έναν από τους 36 συνολικά Φορείς Διαχείρισης, που ιδρύθηκαν με συγκεκριμένο νόμο ανά την Ελλάδα για την διαχείριση προστατευόμενων περιοχών με ιδιαίτερη φυσική αξία. Από το 2002 για πρώτη φορά και έκτοτε ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, αλλά και άλλες προστατευόμενες περιοχές αποκτούν Φορέα, ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία του, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του, τη συνεχή επιστημονική παρακολούθησή του και την οργάνωση και διαχείριση της επισκεψιμότητάς του.

Στο υποβληθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και η μετατροπή του σε Μονάδα Διαχείρισης αφήνει τους εργαζόμενους με συμβάσεις ΙΔΟΧ μετέωρους και αδύναμους να αντιδράσουν στην διάρκεια της πανδημίας και των εφαρμοζόμενων περιοριστικών μέτρων.

Καταδικάζουμε τη λογική του νομοθέτη που πρώτα καταργεί , στην πορεία συστήνει νέους δήθεν Φορείς και με την εφαρμογή της μεθόδου τηςΚεντρικής (Αθηναικής ) πενταμελούς διοίκησης ανοίγει τους δρόμους για την επικράτηση των Αρίστων .

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους εργαζόμενους στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου .

Απαιτούμε

Την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατ επίφαση αποβλέπει στον εκσυγχρονισμό περιβαλλοντικής νομοθεσίας ενώ ουσιαστικά ικανοποιεί τις απαιτήσεις ισχυρών οικονομικών συμφερόντων .

Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού , εν καιρώ υψηλής ανεργίας και πανδημίας.

Την μετατροπή τωνσυμβάσεων των εργαζομένων από Ορισμένου χρόνου σε Αόριστου χρόνου επειδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

Την συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου για να συμβάλλει σημαντικά στους σκοπούς του δηλαδή την βιώσιμη ανάπτυξη της Κεφαλονιάς σε όλους του τομείς (π.χ. περιβάλλον, οικοτουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία )

Την αξιοποίηση του έργου που διετέλεσε και καλείται να εκτελέσει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου λαμβάνοντας υπόψη την εθνική και διεθνή διάσταση του .

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΤΣΙΜΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΚΕΛΑΤΟΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις