Διονύσης Κοκκόσης για την ΕΔΑΚΙ: Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι εντελώς εσφαλμένη και “γκρεμίζει” όλα όσα χτίσαμε με τόσο κόπο

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα σε τοπικές ιστοσελίδες την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει ειδικό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για όλα τα Ιόνια Νησιά, με έδρα την Κέρκυρα, καταργώντας την Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλονιάς Ιθάκης (Ε.Δ.Α.Κ.Ι.).

Πρόκειται πέραν πάσης αμφιβολίας για μία εντελώς εσφαλμένη απόφαση που ουσιαστικά «γκρεμίζει» όλα όσα χτίσαμε με πολύ κόπο και που είχαν ως αποτέλεσμα να θεωρούνται η Κεφαλονιά και η Ιθάκη από τα καθαρότερα νησιά της πατρίδας μας. Αυτό το συνομολογούν όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, και είναι αποτέλεσμα των άοκνων προσπαθειών των Διοικήσεων της επιχείρησης αλλά κυρίως των εργαζομένων της.

Όταν έχεις ένα πανθομολογούμενο επιτυχημένο Φορέα, ο οποίος πετυχαίνει την αποστολή του και τον οποίο κατορθώσαμε με πολύ μεγάλη προσπάθεια και συνετή διοίκηση να μην είναι ζημιογόνος, δεν τον διαλύεις αλλά τον ενισχύεις και του δίνεις όλα τα εφόδια να πετύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μάλιστα, η κατάργηση αυτή έρχεται την στιγμή που με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου έργου εκσυγχρονισμού του ΧΥΤΥ της Παλοστής, την οποία δρομολογήσαμε μετά από μεγάλη προσπάθεια, η Εταιρεία μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Έχοντας ζήσει από κοντά για πέντε συναπτά έτη την καθημερινή αγωνία και τον μόχθο των εργαζόμενων της Εταιρείας για να κρατήσουν τα νησιά μας καθαρά και να ανταποκριθούν επάξια στις ανάγκες της κοινωνίας μας με την παρούσα επιστολή μου απευθυνόμενος στην τοπική πολιτική ηγεσία, ζητώ να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους, προκειμένου με ενότητα και αποφασιστικότητα να εξηγήσουν στην Κυβέρνηση όλα τα ανωτέρω, έστω και την ύστατη ώρα, ώστε να τροποποιήσει την σχετική διάταξη, αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα της ΕΔΑΚΙ, η οποία δε μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη Εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων των άλλων νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς είναι οικονομικά υγιής και έχει πετύχει απόλυτα τον σκοπό της.

Με εκτίμηση

Διονύσης Κοκκόσης

Τέως Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις