Ανυπότακτο Ιόνιο: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η 7Η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα αφιερωμένη στην υγεία, γίνονται διακηρύξεις και καταγράφονται οι ασθένειες που χαρακτήρισαν το τρέχον έτος.
Το 2020 μας έχει βρει με την πανδημία του Κορωναιού σε κατάσταση πολέμου για την δημόσια υγεία, την κοινωνία, αλλά και την οικονομία.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις θεωρώντας ότι συμβάλλουμε στην ορθή αντιμετώπιση της πανδημίας, και στην κατανόηση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουμε.

Ατομική και συλλογική ευθύνη και κυβερνητική ευθύνη

Το αποτύπωμα αυτής της πολιτικής οδηγεί στην μέτρηση των ευθυνών.
Συλλογικά και ατομικά η κοινωνία έχει αναλάβει την ευθύνη της παραμένοντας αποκλεισμένη κατ’ οίκον.
Από αυτήν την μέτρηση ευρίσκεται λιποβαρής η κυβερνητική ευθύνη, όσον αφορά την χρηματοδότηση του τομέα υγείας αλλά και όλων των τομέων της οικονομίας και των εργαζομένων.
Αντίθετα η κυβέρνηση αλλά και μεγάλο μέρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι κάνει τα πάντα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πολλές φορές ξοδεύοντας πόρους αλόγιστα στην προβολή και διαφήμιση των ενεργειών της.

Τέτοιο παράδειγμα η χρηματοδότηση επτά περιφερειών με 13,6 εκατομμύρια ευρώ.

Σκληρή γλώσσα κι έλεγχο στους Περιφερειάρχες ασκεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας σχετικά με τα εκατομμύρια που κατευθύνονται για την επικοινωνία τους με «κωδικό» κορονοϊός και όχι για αυτή καθεαυτή την υγεία των πολιτών.
«την ώρα που ενισχύεται καθημερινά η προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και άλλων «γνωστών» και από την εποχή των μνημονίων, ότι όλοι οφείλουμε να «βάλουμε πλάτη»…, ότι η ανάληψη της ατομικής ευθύνης θα σώσει την κατάσταση…, την ώρα που χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να πείσουν το λαό ότι όλα βαίνουν καλώς στο δημόσιο σύστημα υγείας κι ας μην υπήρχε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κι ας ήταν οι ΜΕΘ δυσεύρετες, κι ας κλείνανε ραντεβού για μήνες μετά…, κι ας ήταν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό κλπ προσωπικό τεράστιες, την ώρα που κάνανε ότι πέρναγε από το χέρι τους για να προωθήσουν τις Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα στα Δημόσια νοσοκομεία και την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την ώρα που χρόνια τώρα θέλανε να μας πείσουν ότι δεν περίσσευε χρήμα για να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και κουτσουρεύανε τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, τις δαπάνες για φάρμακα, πρόληψη και περίθαλψη του λαού,
αναδεικνύεται καθημερινά ότι χρήμα υπάρχει…, αλλά πάντα οι προτεραιότητες και οι επιλογές ήταν και παραμένουν άλλες…»

Η Ομοσπονδία καλεί τους Περιφερειάρχες και την Κυβέρνηση να απαντήσουν:
Με πιο κριτήριο εγκρίνουν και προωθούν προγράμματα επικοινωνιακής προβολής για το 2020 ύψους δεκάδων εκατομμυρίων;
Ενδεικτικά αναφέρει τα παρακάτω ποσά:
•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 4.066.000,00 ΑΔΑ: ΩΑ5Ι46ΜΓΨ7-ΘΝΦ
•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 2.500.000,00 ΑΔΑ:Ω9ΨΜ46ΜΓΨ7-ΜΨΧ
•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2.471.885,27 ΑΔΑ:6Ζ3Ι46ΜΓΨ7-Θ59
•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 1.845.231,20 ΑΔΑ:9Ε1Ι46ΜΓΨ7-Κ22
•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1.200,000,00 ΑΔΑ:Ψ1ΦΒ46ΜΓΨ7-ΑΔΞ
•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 630.000,00 ΑΔΑ:ΩΧΣΤ46ΜΓΨ7-Β8Λ
•    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 930.311,26 ΑΔΑ: ΩΨ2Κ46ΜΓΨ7-Ε1Δ

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι αν  προστεθούν και τα ποσά που αφορούν την επικοινωνιακή πολιτική και των «Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. των Περιφερειών», εάν προστεθούν και τα ποσά των άλλων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τότε φτάνουμε σε εκατοντάδες εκατομμύρια!!! Όλοι καταλαβαίνουμε που πάνε αυτά τα χρήματα…
Η Ομοσπονδία θέτει ερωτήματα:
•    Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική μόνο των Περιφερειών της χώρας ποσά διπλάσια απ’ όσα θα δοθούν στα νοσοκομεία για την προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ (9.000.000€);
•    Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική περισσότερα απ’ ότι θα δοθεί για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των επιπλέον κλινών ΜΕΘ (14.000.000€);
Και μετά από αυτά… ζητάνε από τους εργαζόμενους να δώσουν κι από το υστέρημά τους!!!!, προσπαθώντας να πατήσουν στην γνήσια αλληλεγγύη του λαού, που όμως δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασίες συγκάλυψης ευθυνών, με απαλλαγή ευθυνών κράτους, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και εργοδοσίας, με χαμήλωμα των απαιτήσεων για να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού, μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Υγειονομικού Συστήματος σε όλη τη χώρα.
«Να σταματήσουν όλες οι «παρασιτικές» δαπάνες.
Στηρίζουμε τα αιτήματα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων.
Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υγεία & πρόνοια. Απαιτούμε την λήψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας της υγείας όλου του λαού.»
Η εξαπάτηση για την Δωρεά ΔΕΗ
Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είχε η κυβέρνηση για τη δωρεά της ΔΕΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αφού ανακοίνωσε πως η εταιρεία δωρίζει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια υλικού στο ΕΣΥ, στη συνέχεια ενημέρωσε πως δεν πρόκειται ακριβώς για «δωρεά», αλλά  ότι το υλικό της δωρεάς θα πληρωθεί με μια έξτρα επιβάρυνση στους λογαριασμούς των πολιτών!
λέει ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στους δημοσιογράφους:
«Για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: Παίρνει 0,8 € από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατομμύρια  -γιατί έχει 6,5 εκατ. πελάτες- και στηρίζει το ΕΣΥ. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά».

Και η εξαπάτηση γίνεται πιο προκλητική όταν η κυβέρνηση με σκανδαλώδεις αποφάσεις έχει δώσει, εν μέσω καραντίνας, δεκάδες εκατομμύρια σε ιδιώτες και όχι στο ΕΣΥ, όπως η δαπάνη 11 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ για την προβολή μηνυμάτων που από το νόμο προβλέπεται πως μεταδίδονται δωρεάν, η αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές, αλλά και η συμφωνία 30 εκατ. ευρώ για διενέργεια τεστ για τον κοροναϊό από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ενώ Πανεπιστήμια είχαν ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως μπορούν να διεξάγουν τους ελέγχους με ελάχιστο κόστος.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Όλοι μαζί για εμάς το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ σημαίνει διεκδίκηση και από την ΠΙΝ για:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς
Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ
Είναι στο πλευρό των εργαζομένων στον τομέα υγείας
Στηρίζει τον αγώνα τους

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις