Προστασία και πρόληψη στα Ιόνια Νησιά από καταπλου και επιβάτες σκαφών αναψυχής-Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Προστασία και πρόληψη στα Ιόνια Νησιά από καταπλου και επιβάτες σκαφών αναψυχής

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Καρπούς απέδωσε η επισταμένη παρέμβαση και επιμονή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να ενταχθεί στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας – Υποδομών & Μεταφορών – Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το θέμα της απαγόρευσης προσέγγισης σκαφών και το ρόλο που θα αναλάβει το Λιμενικό Σώμα.

Όπως αναφερει η εν λόγω Κοινη Υπουργικη Απόφαση, στους προσωρινούς περιορισμούς στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα, είναι και εκείνες των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλβανία και την Ιταλία και ιδιαίτερα του εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) όπως και ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια. Στον εν λόγο προσωρινό περιορισμό, περιλαμβάνεται και ο κατάπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής στην Ελληνική επικράτεια.

“Επισημαίνουμε ότι τα Ιόνια Νησιά είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στον κίνδυνο ανεξέλεγκτης προσέγγισης από Ιταλία, Αλβανία και Κροατία σκαφων αναψυχής και για αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις Λιμενικές Αρχές παντού για τον έλεγχο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων” δηλώνει η Περιφερειάρχης.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου παραμένει σε άμεση επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς για το συντονισμό των ενεργειών, τόσο για την αποτίμηση των εξελίξεων, όσο και την εξειδίκευση των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του ιου σε κάθε επίπεδο.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις