Στο επίκεντρο ο πρωτογενής τομέας της Κεφαλονιάς στη βράβευση του Συνεταιρισμού της Ρομπόλας

Σήμερα παραβρέθηκα σε μια πολύ τιμητική συνάντηση για τον πρωτογενή τομέα του νομού μας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, συνεχάρη από κοντά τους νικητές των ετησίων βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» της, εξειδικευμένης στον αγροτικό τομέα εφημερίδας Agrenda, τα οποία απονεμήθηκαν πριν ένα μήνα.

Νικητής στην κατηγορία «Βραβείο Συλλογικής Προσπάθειας» για το 2019 είναι ο Συνεταιρισμός παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς «ΟΡΕΑΛΙΟΣ ΓΗ». Ο οποίος εκπροσωπήθηκε σήμερα στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό, από τους κύριους Παναγή Γαλιατσάτο: πρόεδρο και Κώστα Μπαζίγο: διευθυντή του συνεταιρισμού.

Με τον Υπουργό και τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Με αφορμή τη βράβευση δόθηκε η ευκαιρία σε συμπατριώτες μας επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ειδικά σε μια περίοδο που διεξάγονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό της Ένωσης ως το 2027 και ειδικότερα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Θερμά συγχαρητήρια στο Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας για τη μεγάλη αυτή διάκριση, που πιστοποιεί ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη της υπαίθρου των νησιών μας.

Η επιτυχία αυτή εύχομαι να αποτελέσει κίνητρο και παράδειγμα ώστε να βρει μιμητές, καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη και εξωστρεφή ανάπτυξη του πρωτογενούς μας τομέα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις