ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Οικονόμου για Χωροταξικό, Δασικό και Κτηματολόγιο

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Οικονόμου για Χωροταξικό, Δασικό και Κτηματολόγιο

Σήμερα είχα συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Οικονόμου, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης Αλέξανδρος Παντελειός καθώς και ο Αρχιτέκτονας Μάκης Βασιλάτος.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

– Συζητήθηκε η δυνατότητα παράτασης της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

– Εξετάστηκε το καθεστώς Χωροταξικού Σχεδιασμού στα νησιά μας, ιδίως μετά την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου στα Ιόνια Νησιά, και αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις για τις απαραίτητες αλλαγές στους περιορισμούς δόμησης σε περιοχές εκτός σχεδίου, που λειτουργούν ανασταλτικά για την τοπική οικονομία.

– Συζητήθηκε σε τεχνικό επίπεδο η αναθεώρηση του ορίου για το ύψος στις στέγες των κτιρίων παραδοσιακών οικισμών, κάτι που αφορά οικισμούς της Βόρειας Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

– Τέλος έγινε επισκόπηση σε νομοτεχνικό επίπεδο των επόμενων βημάτων για την ρύθμιση του καθεστώτος του Ιδιωτικού Δασικού στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ευχαριστώ τον κ. Υφυπουργό για την ενεργή εμπλοκή του προς την κατεύθυνση της ρύθμισης ζητημάτων που απασχολούν για πολλά χρόνια τα νησιά μας.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους θεσμικούς φορείς των νησιών μας για την τεχνική συνδρομή και θα συνεχίσω να δρω υποστηρικτικά σε ζητήματα που αφορούν το σύνολο των πολιτών των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις