1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου-Σχόλιο του Νίκου Γιαννόπουλου

ΣΧΟΛΙΟ ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ
         
Όταν ασχολείσαι επί 28 χρόνια με το Αθλητικό Ρεπορτάζ,μοιραία κάπου αποκόπτεσαι από αρκετές άλλες δραστηριότητες και τομείς της ζωής.Πάντοτε,βέβαια, πάλευα για το αντίθετο και νομίζω ότι κάτι έχω καταφέρει.
          
Μόλις διάβασα,λοιπόν,για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου και μάλιστα στον τόπο γέννησης μου,ενθουσιάστηκα.
 
Απίστευτες οι Κεφαλονίτικες γεύσεις και οι μυρωδιές των φαγητών: κρεατόπιτα, βακαλαόπιτα, αλιάδα, λαγός-σάλτσα, ριγανάδα, στραπατσάδα, τσιγαρίδια και τόσα άλλα.
 
Όνειρο τα γλυκά μας: αμυγδαλόπιτα, καρυδόπιτα, γαλακτομπούρεκο, πάστες διάφορες.
 
Τι να πει κανείς και για το σήμα κατατεθέν μας,τις μάντολες (κόκκινες πάντα παιδιά,αλλού τις κάνουν καφέ…).
 
Όσο για το κρασί,την αγαπημένη μας Ρομπόλα;Υποκλίνομαι,με μία προσωπική-υποκειμενική παρατήρηση: Να είναι γλυκόπιοτη,ευχάριστη στη γεύση και δροσερή,πολύ δροσερή.
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
 
Όχι,  δεν είναι πανηγυράκι αυτό που θα γίνει στο Ληξούρι στις 19 και 20 του μήνα. Κάθε άλλο. Πόσοι και πόσοι τουρίστες δεν επιλέγουν κάποιο τόπο διακοπών λόγω των γεύσεων και των γαστρονομικών απολαύσεων; Ή επειδή τους αρέσουν τα γλυκά και τα κρασιά μιας περιοχής ή ενός νησιού;
 
Το πρωτότυπο αυτό Φεστιβάλ θα πρέπει να πετύχει. Θα είναι μια διαφήμιση για τον τόπο μας.Ας βάλουν όλοι τα δυνατά τους. Με σεβασμό στον εγχώριο και ξένο Τουρισμό, ώστε να βγει η Κεφαλονιά νικήτρια και στον τομέα της γεύσης  και του κρασιού. Να βγει νικήτρια και στη διασκέδαση και το κέφι, καθώς όπως πληροφορούμαι θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, αλλά και γνωστότατο γκρουπ.
 
Ας προσπαθήσουν όλοι μαζί: Επιμελητήριο,τοπικοί φορείς, Αρχιμάγειροι, Οινοπαραγωγοί.
 
Να κερδίσουν το στοίχημα, να ευχαριστηθεί ο κόσμος και η ιδέα αυτή να γίνει ετήσιος θεσμός. Γιατί όχι;
 
                                                       
Νίκος Γιαννόπουλος
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Ενημέρωσης ΕΡΤΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις