Μεγάλη συγκέντρωση στο Ληξούρι για το ΤΕΙ

Μία πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου για το θέμα της κατάργησης του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στα πλαίσια της ενσωμάτωσης με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Μετά την απεργία που κήρυξε ο Δήμος Κεφαλονιάς για να εκφράσει την αντίθεσή του στο πόρισμα του υπουργείου Παιδείας για το ΤΕΙ στο Ληξούρι φοιτητές, καθηγητές, φορείς, επαγγελματίες και απλός κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ληξουρίου για να βροντοφωνάξει ότι το ΤΕΙ δεν πάει πουθενά.

Από ότι φαίνεται μετά από την έντονη αντίδραση που υπήρξε πάνω στο θέμα οι αρμόδιοι άρχισαν να μιλούν για διάλογο με τη συμμετοχή καθηγητών του τμήματος του Ληξουρίου για να καταθέσουν τις προτάσεις τους κάτι που δεν έγινε εξαρχής.

Το σύνθημα πάντως που επικράτησε στην σημερινή συγκέντρωση ήταν αυτό της παραίτησης της Διοικούσας Επιτροπής που όπως υπογράμμισαν τόσο ο καθηγητής Κώστας Χαριτάτος όσο και ο Αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης στις ομιλίς τους δεν υπερασπίστηκε το εν λόγω τμήμα ζητώντας την άμεση παραίτησή της.

Στην συγκέντρωση έδωσαν δυναμικό παρών ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξης Μοσχονάς, δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, ο επιστημονικός σύμβουλος της Βουλευτή Γιάννης Βαρούχας, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη του Επαγγελματικού Συλλόγου Παλικής καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλοι του Μαντζαβινάτειου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις