Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων: ΨΗΦΙΣΜΑ «Για την συγχώνευση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Για την συγχώνευση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Στο Αργοστόλι σήμερα 05 Δεκεμβρίου 2017 συνήλθε έκτακτα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς στο χώρο του Ξενία με μοναδικό θέμα την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την απομάκρυνση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που λειτουργεί στο Ληξούρι και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:

Η ΔΑΣ –ΟΤΑ με εκπρόσωπο την Διονυσάτου κατάθεσε ψήφισμα που ψηφίστηκε από την ίδια και στο οποίο αναφέρει ότι :

Με βάση τις αποφάσεις της Μπολόνιας και της Λισσαβόνας για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην κατεύθυνση κατάργησης της δωρεάς Εκπαίδευσης και καταργήσεις τμημάτων Πανεπιστήμιου και ΤΕΙ , έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και στα πλαίσια αυτών των κατευθύνσεων πιλοτικά λέει για συγχώνευση του ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι . Επικαλούνται ότι γίνεται με Επιστημονικά κριτήρια , όμως το κριτήριο και με βάση τις ως άνω αποφάσεις της ΕΕ και του Κεφαλαίου .Κριτήριο τους είναι το κόστος επιβίωσης των ΤΕΙ κατ ουσία μειώνουν τις κατευθύνσεις και τα τμήματα των ΤΕΙ για να εξοικονομήσουν πόρους για τις ανάγκες της Αγοράς και με βάση τους αυτόματους για όλο το λαό . Μέχρι τώρα στο τμήμα Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι δεν υπήρχαν οι αναγκαίες υποδομές ούτε η στελέχωση του τμήματος με καθηγητές δωρεάν σίτιση , στέγαση και συγγράμματα για τους φοιτητές ούτε το ανάλογο εργατικό δυναμικό .

-Διεκδικούμε και ζητάμε οι φοιτητές του τμήματος Μουσικών Οργάνων να πάρουν το πτυχίο τους στο Ληξούρι .

– Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών και εργαζομένων στο τμήμα .

-Άμεση κάλυψη των υποδομών και των εργαστηριών τους .

-Άμεση κάλυψη των θέσεων των καθηγητών με διορισμούς στα ΤΕΙ του Νομού μας .

– Γενικότερα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατοχύρωση του πτυχίου ως μοναδική προϋπόθεση του επαγγέλματος .

-Ενιαίο 12 χρόνιο σχολείο για όλα τα παιδιά .

-Δημόσια Δωρεάν Παιδεία .

Η πλειοψηφία του ΔΣ ψήφισε τα παρακάτω :

-Την παραμονή της Σχολής στο Ληξούρι με ταυτόχρονη αναβάθμιση της σε Πανεπιστημιακή , βάζοντας τελεία στην προνομιακή μονοπωλιακή λειτουργία του Κερκυραϊκού Πανεπιστημίου σε Ιόνιο σύμφωνα με την Ιδρυτική του Πράξη .

-Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των Αρχών και Φορέων για την ακύρωση της εισήγησης της διορισμένης και καθοδηγούμενης Επιτροπής προς τον μνημονιακό Υπουργό και κατόπιν προφανώς υπόδειξης του , για την τήρηση και εφαρμογή των μνημονιακών τους επιταγών για την παραμονή της του τμήματος στο Ληξούρι .

– Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και για όλους .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος Σταματούλα Τσιμάρα
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις