Οι θέσεις του Δήμου Κεφαλλονιάς με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο στην Κέρκυρα

Στην πρόσφατη Συνεδρίαση της Περιφέρειας, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη, κ. Θεοδώρου Γαλιατσάτου, με θέμα την προετοιμασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Κέρκυρα, η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από τους Α/Δημάρχους, κ. Γιώργο Κατσιβέλη και κ. Ευάγγελο Κεκατο.

Συνοπτικά οι Θέσεις του Δήμου Κεφαλλονιάς που κατατέθηκαν είναι :

Εκπαίδευση : Η παραμονή του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ  Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι θεωρείται αυτονόητη. Η οποιαδήποτε αναβάθμισή του μέσω της ενδεχόμενης ενοποίησής του με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρέπει να γίνει με γνώμονα να μην  διαταράξει την λειτουργία του τμήματος, αντιθέτως να την ενισχύσει.

Υγεία : Η υποστήριξη της λειτουργίας του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου να γίνει ρεαλιστική πραγματικότητα από το Υπουργείο Υγείας και να μην υποστελεχώνεται διαρκώς με μεταθέσεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Τουρισμός : Η άμεση επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Αργοστόλι είναι απαραίτητη. Τα έργα αποκατάστασης του κτιρίου είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Πολιτισμός : Η δημιουργία Ανοιχτού Θεάτρου στο αμέσως επόμενο διάστημα θεωρείται απαραίτητη για την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού.

Η Δημοτική Αρχή κάνει ρεαλιστικές προτάσεις, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μας σε συνδυασμό με την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού μας. Ευελπιστούμε ότι θα υιοθετηθούν πλήρως και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις