Παρίσης: Δεν θα δεχθούμε καμία υποβάθμιση ή κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Κατηγορηματικά εναντίον κάθε είδος υποβάθμισης ή κατάργησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που είχε θέμα το πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας που θέλει την ενσωμάτωση τμημάτων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του απέρριψε κάθε συζήτηση για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα του τμήματος Τεχνολογίας Ήχων και Μουσικών Οργάνων που εδρεύει στο Ληξούρι, λέγοντας  χαρακτηριστικά “ανοίγουμε πόλεμο”. Τόνισε ότι πρέπει να συσταθεί νέα Επιτροπή του Υπουργείου, η οποία θα πρέπει να λάβει υπόψει τις προτάσεις και τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της κοινωνίας πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση ενώ  υπογράμμισε την αναγκαιότητα για συμφωνία και συστράτευση όλων των παρατάξεων έτσι ώστε να παρθεί μία κοινή απόφαση η οποία θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα στην Κέρκυρα για να παραμείνουν τα ΤΕΙ στην Κεφαλονιά.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις