Η Φιλαρμονική Ληξουρίου στηρίζει το τμήμα του ΤΕΙ στο Ληξούρι

Η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης, ως ο κύριος πνευματικός και πολιτισμικός φορέας του Ληξουριού και της επαρχίας Πάλλης για 180 χρόνια, δηλώνει προς το Υπουργείο Παιδείας, προς την Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και προς κάθε αρμόδιο:

α) Ότι η απομάκρυνσή του Τμήματος Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. από το Ληξούρι θα πλήξει ανεπανόρθωτα την πόλη μας και τα χωριά μας πολιτισμικά, κοινωνικά και οικονομικά, αλλά θα σημάνει και την ουσιαστική κατάργηση της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Τμήματος .

β) Ότι στα 20 σχεδόν έτη λειτουργίας του Τμήματος στο Ληξούρι επιτεύχθηκε άψογη συνεργασία με την Φιλαρμονική μας, προς τεράστιο όφελος των δύο Οργανισμών και συνακόλουθα όλης της ληξουριώτικης κοινωνίας.

γ) Ότι ως Σωματείο ταγμένο να υπηρετεί τα υψηλότερα ιδανικά μιας ολόκληρης κοινωνίας θα συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Τμήματος και όλων των Ληξουριωτών για την παραμονή του Τμήματος στο Ληξούρι.

Καλούμε κάθε αρμόδιο όργανο της Πολιτείας, να σταματήσει ΤΩΡΑ ακόμα μια παράλογη προοπτική που οδηγεί στον μαρασμό της ήδη αποψιλωμένης από κάθε στοιχείο κοινωνικής και οικονομικής επιβίωσης πόλης μας.

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις