Κοινωνικό Μέρισμα: Πανικός στα ΚΕΠ -Τι ζητούν οι δικαιούχοι

Πανικός επικρατεί στα ΚΕΠ, από πολίτες που σπεύδουν να κάνουν διορθώσεις στις αιτήσεις τους για τη χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος, αλλά και από εν δυνάμει δικαιούχους που προσπαθούν να λάβουν διευκρινήσεις για μια σειρά από θέματα που προκύπτουν στην κατάθεση των δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 50.000 αιτήματα για διορθώσεις στον ΑΜΚΑ, προκειμένου να υπάρξει ευθυγράμμιση με το Α.Φ.Μ,  και όπως είπε στην ΕΡΤ, ο κ. Καρελάς, έχουν διορθωθεί περίπου 15.000. 

Επίσης πλήθος πολιτών, ζητά διευκρινήσεις για τις περιπτώσεις θανόντων που το 2016 που φιλοξενούσαν άτομα.  Για παράδειγμα αν η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις. Επίσης αν θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση. Για τα συγκεκριμένα θέματα, ο κ. Καρελάς, δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθούν εντός της ημέρας. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά από διευκρινήσεις του υπουργείου, επισημαίνεται ότι τα προστατευόμενα μέλη δεν χρειάζονται να πάρουν κωδικούς και να συναινέσουν στην αίτηση και έτσι δεν χρειάζεται να βγάλουν κωδικούς taxis.

aftodioikisi.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις