Με 3-1 νίκησε την Σάμη ο Παλληξουριακός για το Κύπελλο

Σ’ ένα δυνατό παιχνίδι  για το κύπελλο ΕΠΣΚΙ, ο Παλληξουριακός νίκησε απόψε στον Καραβόμυλο τη Σάμη με 1-3.  Ο Παλληξουριακός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και πήρε από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να κάνει, την ευκαιρία που θα έκανε το γκολ.
Η Σάμη, καλά στημένη, κρατούσε το μηδέν και προσπαθούσε με τον μοναδικό προωθημένο της τον Γιάννη Αμούργη, να κάνει τη “ζημιά” στον Παλληξουριακό. Κάτι που παρ’ ολίγο να καταφέρει, στο 26ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο προαναφερόμενος παίχτης, χάνει κλασική ευκαιρία να κάνει το 1-0. Αμέσως μετά και στην επαναφορά της μπάλας από τον Παλληξουριακό και ενώ καταγράφαμμε την προηγούμενη φάση με τον Γ. Αμούργη, ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι εις βάρος της Σάμης.

Συγκεκριμένα ο παίκτης του Παλληξουριακού που δέχεται τη μπάλα, μπαίνει στη περιοχή της Σάμης, συγκρούεται με τον τερματοφύλακα και ο διαιτητής δίνει πέναλτι εις βάρος της Σάμης. Δυστυχώς δεν έχουμε προσωπική άποψη για τη φάση. Αν όμως ήταν όμως πέναλτι, ο διαιτητής θα έπρεπε να δώσει κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Σάμης, σαν τελευταίος παίχτης που ήταν και ενώ  ο παίχτης του Παλληξουριακού ήταν σε φάση για γκολ.

Το πέναλτι, κτύπησε ο Ζαφειράτος, απόκρουσε ο Φλαμιάτος και στην επαναφορά, ο Ζαφειράτος, έκανε το 0-1. Στη φάση του πέναλτι, τραυματίστηκε στο γόνατο ο τερματοφύλακας της Σάμης Φλαμιάτος, ο οποίος μετά από πέντε περίπου λεπτά, αποχώρησε από το παιχνίδι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια  πήρε ο Κυριάκος Μωρΐτης και στον αγώνα μπήκε αλλαγή ο Μ. Μετάι (δεν υπήρχε δεύτερος τερματοφύλακας για την Σάμη ).

Το πέναλτι αυτό πυροδότησε έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, χωρίς όμως να δημιουργηθεί τίποτα σοβαρότερο πέρα από τις διαμαρτυρίες. Το παιχνίδι μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κύλησε στο ίδιο μοτίβο με τον Παλληξουριακό να επιτίθεται και τον ΑΟΣ να αμύνεται και να προσπαθεί να κάνει το γκολ. Στο 40ο λεπτό ο Παλληξουριακός κάνει τη πρώτη του αλλαγή. Στη θέση του Βαλεντή Ε, μπήκε ο Μπράντι. Οι δυο ομάδες πήγαν με το 0-1 στο αποδυτήρια και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46ο λεπτό ο Παλληξουριακός κάνει τη δεύτερη αλλαγή του. Βγαίνει ο Λουλούδας και μπαίνει ο Καππάτος.

Η Σάμη μπαίνει πιο ορεξάτη στο γήπεδο και ψάχνει το γκολ της  ισοφάρισης και την ελπίδα για κάτι καλλίτερο. Το γκολ όμως έρχεται για τον Παλληξουριακό στο 57ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή του Μπράτι. .Δυο λεπτά μετά έρχεται το γκολ για τη Σάμη. Σουτ του Ν. Νικολοβιένη στο δοκάρι, παίρνει το “ριμπάουντ” ο Ν. Μωραΐτης  και κάνει το 1-2.    Στο 64ο λεπτό αλλαγή για τον Παλληξουριακό, τη θέση του Μπράντη, παίρνει ο Μαλεντής Α  Στο 69ο λεπτό ο Παλληξουριακός με τον Κόμητα κάνει το 1-3, με σουτ έξω από την περιοχή της Σάμης και εκεί τελειώνει ουσιαστικά και το παιχνίδι. Ακολούθησε αλλαγή για τη Σάμη, στη θέση του Γ. Καβαλλιεράτου μπήκε ο Π. ο Ζαχαράτος. Στο 81ο λεπτό ο Γιάννης Αμούργης, δίνει τη θέση του στον Μάκη Παπαδημάτο και στο 92 ο Μ Μετάι βγαίνει και μπαίνει ο Ε. Μιχαλάτος.  Ο αγώνας ήταν ο πρώτος από τους δύο της φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΚΙ. Ο  επαναληπτικός θα γίνει στο Ληξούρι και δεν έχει οριστεί ακόμα, ημερομηνία διεξαγωγής του.

Τάσος Καβαλλιεράτος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
Φλαμιάτος Π. Τερμ.
Παπαθεοδορόπουλος Α.
Μωραΐτης Κ.
Βιτωράτος Κ.
Καβαλλιεράτος Γ.
Μωραΐτης Ν.
Αμούργης Α.
ΒλασσόπουλοςΙ.
Νικολοβίενης Κ.
Περιβολάρης Π.
Αμούργης Ι.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΠΑΤΙΚΟΙ
Ζαχαράτος Π.
Μάστορας
Φωτόπουλος Κ.
Βελισσαράτος Α.
Παπαδημάτος Γ.
Μετάι Μ. Μιχαλάτος Ε.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ.
Αντωνίου Φ.
Αραβαντινός Λ.
Πολυδοράτος Γ.
Λουλούδας Γ.
Λυκούδης Α.
Κόμητας.
Βαλέντης Ε.
Πολλάκης
Ζαφειράτος Γ.
Αντωνάτος Κ.
Κοκκόσης Α.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
Καππάτος Α.
Μπαλάσκας Λ.
Γαλανός Η.
Βαλέντης Α.
Karaz A.
Κουστουμπάρδης Σ.
Mbranti M

https://vlahatasamis.blogspot.grΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις