Επιστολή του Σωτήρη Κουρή στον Θ. Γαλιατσάτο για το ΤΕΙ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ -ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αξιότιμε κ Περιφερειαρχα ,

Πιστεύω ότι έφθασε ο καιρός που είναι επιβεβλημένο πλέον να συζητήσουμε το θέμα τής συνένωσης των δυο κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιφέρειάς μας .
Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και καλό θα είναι να αφιερώσουμε το ανάλογο χρόνο στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθεί σαν μοναδικό θέμα Ημερήσιας διάταξης, στο οποίο εκτός της εισήγησης θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τόσο από τίς πρυτανείες των ιδρυμάτων τίς σχετικές διεργασίες και τα αποτελέσματα τους, όσο και από πλευράς καθηγητών, φοιτητών και φορέων τίς γνώμες και απόψεις τους .
Είναι ουσιαστικό για ένα τόσο σημαντικό θέμα τίς Περιφερειάς μας να υπάρχει καί η απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου η οποία θα σηματοδοτήσει και την πολιτική βούληση τής ΠΙΝ .
Ήδη όπως άλλωστε θα το γνωρίζετε οι συζητήσεις μεταξύ των ιδρυματων έχουν ετεροβαρή αποτελέσματα , με αποτέλεσμα να κλείνουν ή μεταφέρονται σχολές από τα νησιά μας .

Η Λευκάδα απογυμνώνεται εντελώς, η Παλική χάνει το τμήμα Μουσικών Οργάνων και Ηχου, η Ζάκυνθος χάνει ένα από τα δύο τμήματα της. Ήδη οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες και ανησυχούν για την πορεία των συζητήσεων και των διεργασιών μεταξύ των Πανεπιστημιακών φορέων .
Είσαστε βαθής γνώστής των αγώνων που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την εδραίωση , συντήρηση και διατήρηση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ .
Σήμερα που έχουμε την ευκαιρία να εδραιώσουμε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στα νησιά μας με Επιστημονικά και Αναπτυξιακά κριτήρια , ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία .
Το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ .

Μετά τιμής

Σωτήρης Κουρής
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις