Αποφάσεις του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΘΕΜΑ : « Κανένα Σπίτι και χέρια σε Τραπεζίτη »

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο και συζήτησε εκτός Ημερήσιας Διάταξης το ψήφισμα που κατέθεσε η συνάδελφος Διονυσάτου Ευφημία εκ μέρους της ΔΑΣ ΟΤΑ σχετικά με τους πλειστηριασμούς και ψηφίστηκε ομόφωνα όπως παρακάτω :

Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την λαϊκή κατοικία . Κυβέρνηση και Τράπεζες σφίγγουν το κλοιό με απειλές και καταστολή για την «θωράκιση του Τραπεζικού Συστήματος.»

Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι θέμα χρόνου . Ταυτόχρονα μαζί με τους πλειστηριασμούς πρώτης λαϊκής κατοικίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ φέρνει και μέτρα καταστολής των κινητοποιήσεων για την προστασία της λαϊκής κατοικίας όπως :

– Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για «Αδικήματα όπως η «απειλή» και η «διατάραξη της οικιακής ειρήνης» σε βάρος των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη.

– Το εργατικό λαϊκό κίνημα μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους τα λαϊκά στρώματα

ΑΠΑΙΤΟΥΝ

Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας .

Αναστολή των κατασχέσεων των Τραπεζικών λογαριασμών.

Καμιά αναμονή !!!!!!!!

Δεν σταματούν αν δεν τους σταματήσουμε .

Ευρωπαϊκή Ένωση , Κεφάλαιο και Αστικές Κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα τους δεν εξανθρωπίζονται .

Μοναδική λύση είναι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Κανένας μόνος του μπροστά στην επίθεση ΕΕ – Κεφαλαίου και των κυβερνήσεων .

Κανένα Σπίτι και χέρια σε Τραπεζίτη !!!!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΘΕΜΑ : «Καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας »

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο και συζήτησε εκτός Ημερήσιας Διάταξης το ψήφισμα που κατέθεσε η συνάδελφος Διονυσάτου Ευφημία εκ μέρους της ΔΑΣ ΟΤΑ σχετικά με πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ μέσω προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας και ψηφίστηκε ομόφωνα όπως παρακάτω :

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα στην πληρωμή των δεδουλευμένων (σχεδόν δύο μήνες απλήρωτοι ) των εργαζομένων συναδέλφων μας στα οκτάμηνα του Δήμου .

Ο σύλλογος να ορίσει παράσταση διαμαρτυρίας προς την Δημοτική Αρχή , μαζί με το Εργατικό Κέντρο και τα άλλα εργατικά σωματεία ενάντια στην απληρωσιά και την εξαθλίωση των οκταμηνιτών συναδέλφων μας εργαζομένων στο Δήμο Κεφαλονιάς .

«Άμεση πληρωμή των καθαριστριών στα σχολεία , με συμβάσεις έργου »

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο και συζήτησε εκτός Ημερήσιας Διάταξης το ψήφισμα που κατέθεσε η συνάδελφος Διονυσάτου Ευφημία εκ μέρους της ΔΑΣ ΟΤΑ σχετικά με άμεση πληρωμή των καθαριστριών στα σχολεία , με συμβάσεις έργου και ψηφίστηκε ομόφωνα όπως παρακάτω : Να μπει τέλος στην εξαθλίωση των καθαριστριών στα σχολεία του Νομού μας στην ομηρία και την απληρωσιά.

Η κοροϊδία όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά απασχολουμένων και ελαστικά αμειβομένων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων συνεχίζεται . Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς που εδώ και ενάμισι μήνα έχει απλήρωτες τις καθαρίστριες των σχολείων στο Νομό με αβέβαιο μέλλον εξαθλίωσης και επιβίωσης .

Απαιτούμε

Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών του Νομού μας στα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα . Άμεση πληρωμή εδώ και τώρα των δεδουλευμένων τους .

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων δηλώνει αλληλέγγυος στους εργαζόμενους μέλη του της καθαριότητας των σχολείου του Νομού .

Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών στα σχολεία προς την Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς μαζί με το Εργατικό Κέντρο και τους άλλους φορείς και σωματεία του Νομού για κοινή ημερομηνία διαμαρτυρίας προς την Δημοτική Αρχή για υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στα σχολεία .

« Να σταματήσει κάθε σχεδιασμός εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο »

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο και συζήτησε εκτός Ημερήσιας Διάταξης το ψήφισμα που κατέθεσε η συνάδελφος Διονυσάτου Ευφημία εκ μέρους της ΔΑΣ ΟΤΑ σχετικά με τον σταματημό κάθε σχεδιασμού εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο και ψηφίστηκε ομόφωνα όπως παρακάτω :

Καταγγέλλουμε κάθε σκέψη και σχεδιασμό για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ του Άραξου από την κυβέρνηση . Η συγκεκριμένη βάση είναι σταθερά ενταγμένη στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς . Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις γενικότερες εξελίξεις είναι επικίνδυνες και απειλούν την ασφάλεια και την ζωή της εργατικής τάξης .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει δημόσια στο λαό αν ισχύουν οι Νατοϊκοί σχεδιασμοί και απαιτούμε να σταματήσουν .

Να σταματήσουν όλες οι εργασίες υποδοχής νέων οπλικών συστημάτων στη βάση της Σούδας και των πυρηνικών όπλων στη βάση του Άραξου.

Να κλείσουν όλες οι Αμερικάνικες Βάσεις στην Ελλάδα . Καμιά συμμετοχή -καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις και Πολέμους ενάντια στους Λαούς και να γυρίσουν πίσω όλες οι Στρατιωτικές Δυνάμεις από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Επαγρύπνηση και Λαϊκή κινητοποίηση για την ανατροπή των επικινδύνων σχεδιασμών .

ΕΞΩ οι Βάσεις του Θανάτου και τα Πυρηνικά !!!!!

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος Σταματούλα Τσιμάρα
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις