Παρελθόν το “κόλλημα” με τις μελέτες των σχολείων, προχωράει η διαδικασία αδειοδότησης

Είναι πλέον οριστικό: Το γραφειοκρατικό πρόβλημα που υπήρχε με την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων των μελετών για τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού μας και καθυστερούσε την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ όπου περιμένει χρηματοδότηση περίπου 10 εκ. ευρώ αποτελεί παρελθόν.

Και αυτό συνέβη μετά την χθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι έκαναν δεκτό το αίτημα των Κτιριακών Υποδομών να αναλάβει την αρμοδιότητα να δημοπρατήσει τα έργα. Περιφέρεια, Δήμος και βουλευτής συμφώνησαν να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα αυτή στις Κτιριακές Υποδομές ώστε αυτές να προχωρήσουν τις δικές τους ενέργειες για να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις των μελετών προκειμένου να ακολουθήσει η ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Πλέον πρέπει η απόφαση αυτή να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία πριν την καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης και της παράτασης που έχει δοθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης και είναι η 3οη Νοεμβρίου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις