Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων-ΑΝΑ.Σ.ΙΟΝ 2017-Αντιπροσωπεία του Π.Σ. στην Αθήνα για διεκδίκηση ίδρυσης και διατήρησης κρατικών δομών

Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αθήνα  για τη διεκδίκηση ίδρυσης και διατήρησης κρατικών δομών  στα όρια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Στην Αθήνα μετέβη χθες, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τη συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστου Μωραΐτη και των επικεφαλής παρατάξεων κ.κ. Σπύρου Σπύρου, Γιώργου Καλούδη και Τάσου Σαλβάνου, για σειρά συναντήσεων σε υλοποίηση απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση σειράς ζητημάτων για την ΠΙΝ.

Το πλαίσιο αιτημάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Δημιουργία αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και αυτόνομου κέντρου ΕΚΑΒ με έδρα την Κέρκυρα.

Διατήρηση του Γραφείου Κτηματολογίου, του Διοικητικού και του Πολιτικού Εφετείου Κέρκυρας.

Διατήρηση των υφιστάμενων Περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων.

Δημιουργία αυτόνομου Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Ιονίων Νήσων.

Δημιουργία στην Κέρκυρα αυτόνομου Φορέα διαχείρισης περιοχών NATURA – υπαγωγή σε αυτόν της Λευκάδας.

Θεσμοθέτηση αυτόνομου Υδατικού Διαμερίσματος για τη διαχείριση των Υδάτων και Λεκανών απορροής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (σχετ. οι αριθμ. 214-21/11-11-2017, 215-21/10-11-2017, 216-21/10-11-2017 αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων).

Οι συναντήσεις

Η αντιπροσωπεία, παρουσία και των δύο βουλευτών Κέρκυρας Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη, αρχικά επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησε με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη τα αιτήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο κ. Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα της ΠΙΝ για τη διατήρηση και ενίσχυση των υπηρεσιών στα αρμόδια Υπουργεία και πολύ σύντομα θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα και την αντιμετώπιση αυτών από την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΠΙΝ μετέβη στη Βουλή όπου, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε με τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη και Θανάση Καββαδά (βουλευτή Λευκάδας). Οι εκπρόσωποι της ΝΔ ζήτησαν την κατάθεση υπομνήματος για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων – ΑΝΑ.Σ.ΙΟΝ 2017: Προσυνεδριακές εκδηλώσεις, στρογγυλά τραπέζια, επιστημονική ημερίδα, θεματικές και χωρικές ενότητες

Στην τελική ευθεία των προγραμματισμένων δράσεων, εκδηλώσεων και συζητήσεων που θα διεξαχθούν ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων – ΑΝΑ.Σ.ΙΟΝ 2017, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κλιμακίου Υπουργών της κυβέρνησης, βρίσκεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημερώνει ότι έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

Προσυνεδριακές διαδικασίες χωρικού χαρακτήρα (ανά Περιφερειακή Ενότητα), την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στην Κεφαλονιά, με την επιμέλεια και διοργάνωση των αντίστοιχων Π.Ε.

Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας (ήδη κατασκευάστηκε) στην οποία θα μπορούν οι πολίτες των Ιονίων Νήσων να καταθέτουν τις προτάσεις και επισημάνσεις τους για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και η οποία θα λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (pin.gov.gr)

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπή Διαβούλευσης για τη συζήτηση των τελικών προτάσεων και θέσεων που θα κατατεθούν από την ΠΙΝ στο ΑΝΑ.Σ.ΙΟΝ 2017.

Πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας με τη συνεργασία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με θέμα: “Ανάπτυξη της Περιφέρειας: Από τη θεωρία στην πράξη”.

Συντονισμός ενοτήτων, με την ευθύνη και επιμέλεια των Αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων της ΠΙΝ, για τη δημιουργία στρογγυλών τραπεζιών συζήτησης για τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Τουρισμός, μεταφορές, υποδομές, νησιωτικότητα, “Γαλάζια Ανάπτυξη” με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Γαλιατσάτο

  • Πρωτογενής τομέας στο νησιωτικό χώρο, αγροδιατροφή, ευρωπαϊκές ενισχύσεις με συντονιστή τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Κουλούρη

  • Επιχειρηματικότητα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρηματοδοτικά μέσα, απασχόληση, ενέργεια και κυκλική οικονομία με συντονιστές τους αντιπεριφερειάρχες Διονύση Τσούκα και Διονύση Μπάστα

  • Περιβάλλον, χωροταξία, χρήσεις γης και δημόσια περιουσία με συντονιστή τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Μωραΐτη

  • Παιδεία, πολιτισμός, έρευνα και καινοτομία με συντονίστρια την Αντιπεριφερειάρχη Νικολέττα Πανδή.

  • Πολιτικές υγείας, πρόνοιας και πρόληψης με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέκο Μιχαλά.

“Είμαστε σε στενή συνεργασία με τα υπουργεία για τη διευθέτηση του τελικού προγράμματος του ΑΝΑ.Σ.ΙΟΝ 2017, το οποίο θεωρούμε ότι είναι εξόχως σημαντικό για την Περιφέρειά Ιονίων Νήσων και την ανάπτυξή της. Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για συμμετοχή όλων και καλούμε εκτός από τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες της ΠΙΝ να λάβουν ενεργά μέρος στην κατάρτιση των προτάσεών μας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επισημάνουμε ότι η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, να ακούσουν, να καταγράψουν και να λάβουν υπόψη τους τις προτάσεις των Περιφερειών και της Αυτοδιοίκησης για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την αναπτυξιακή πορεία είναι σημαντική και καταδεικνύει την βαρύνουσα σημασία και τον καταλυτικό ρόλο που εφεξής θα αναλάβουν οι περιφέρειες της χώρας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις