Σε επιφυλακή Περιφέρεια και Δήμος -Τι «φοβάται» ο Δήμος -Ψυχραιμία συμβουλεύει ο Δρακουλόγκωνας

Ρεπορτάζ // Γιάννα Κουλουμπή

Δύσκολη αναμένεται να είναι η αυριανή ημέρα για την Κεφαλλονιά όπως μας ενημέρωσε ο συμπατριώτης μας μετεωρολόγος Γιώργος τσατραφύλλιας, κάτι που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη κινητικότητα στις τοπικές αρχές, αφού αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής και οι άνεμοι θα είναι ισχυρότατοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα τον Δήμο Κεφαλλονιάς και κυρίως την πολιτική Προστασία είναι οι «ιρλανδικές διαβάσεις» και ειδικά εκείνες που βρίσκονται στα Μακρυώτικα, στα Δρακοπουλάτα, στα Διλινάτα, στο ποτάμι του Πόρου και στα Σιμωτάτα.

Σε αυτές τις διαβάσεις υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης των διερχόμενων οχημάτων, καθώς και των πεζών και απαιτείται ειδική σήμανση ή, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο, αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πάντως, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, κ. Δρακουλόγκωνας, εμφανίστηκε αισιόδοξος πριν από λίγο, σε δηλώσεις του στο ekefalonia.gr , λέγοντας πως ήδη από την προηγούμενη Κυριακή η Περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα, έχουν καθαριστεί όλα τα επικίνδυνα ρέματα και έχουν μισθωθεί 14 μηχανήματα, που είναι στους δρόμους εδώ και μέρες. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης είναι σε ανοιχτή γραμμή με τις δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Ο κ. Δρακουλόγκωνας σχετικά με τα αυριανά επικίνδυνα φαινόμενα, ζήτησε από τον κόσμο να είναι ψύχραιμος, ενώ συμπλήρωσε πως οι πληροφορίες που έχει ο ίδιος δεν συντείνουν στην κατεύθυνση περί τροπικού κυκλώνα. Σίγουρα θα έχουμε έντονες βροχές όμως και οι άνεμοι, στην Παλική κυρίως, θα είναι πολύ ισχυροί. Για αυτό απαιτείται προσοχή μεν, αλλά όχι πανικός.

Τέλος, για το Ληξούρι, που χθες παρουσίασε έντονες βροχοπτώσεις και δημιουργήθηκαν προβλήματα κατά τόπους, ενημέρωσε πως αυτή τη στιγμή έχουν αποκατασταθεί τα όποια προβλήματα, βεβαίως όμως παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα των δρόμων που μένουν ανοιχτά λόγω του ότι δεν έχουν αποκατασταθεί από τους σεισμούς του 2014

Πηγή: ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις