Μπράβο στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων!!!

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού)

  (Πηγή photo: :143/fetch%3EUID%3E.INBOX%3E22469">http://erasmusplusyouth.gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/ )

“Από το 2008 έως το 2013 σχεδόν 223.000 μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας 25-30 ετών έφυγαν από τη χώρα, αναζητώντας στο εξωτερικό εργασία με καλύτερη αμοιβή και προοπτικές”. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων  (άραγε άνευ συναίσθησης συνυπευθυνότητάς του ; )  ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στις 15 Νοεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του Ιδρύματος Fulbright (για τα 70 έτη παρουσίας του στην Ελλάδα) στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στην Αθήνα.

Η επιλογή αυτής της είδησης δεν έγινε μόνο προς ανάδειξη του λανθάνοντος πρόβληματος “φυγής” μεγάλης μερίδας από το μορφωμένο και επιστημονικά καταρτισμένο “ανθό” της χώρας μας που οδηγείται εξ ανάγκης στην αναζήτηση ενός καλύτερου επαγγελματικού κι όχι μόνο μέλλοντος μακριά από την γενέτειρά του!

Γίνεται για προβολή της κεντρικής ιδέας ότι το να είσαι πια καταρτισμένος πολίτης όλου του κόσμου είναι αναμφίβολα θετικό μα πρωτίστως πρέπει να είσαι ενεργός πολίτης και εργασιακά ενταγμένος στην πατρίδα (και σιμά στις οικογένειες) που επένδυσαν στην κατάρτιση σου αναμένοντας την στοιχειώδη ανταπόδοση.

   (Πηγή photo: :143/fetch%3EUID%3E.INBOX%3E22469">http://sttaksivla.blogspot.gr/ )

Πάνω σε αυτό οφείλουμε την προβολή μιας αισιόδοξης και φιλότιμης προσπάθειας εκπαιδευτικών, γονέων μα πρωτίστως μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων, το οποίο προέβει μέσω του Ευρωπαΐκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus +, σε σύμπραξη με μια σειρά σχολείων από νησιώτικες περιοχές της Ευρώπης

Συγκεκριμένα η νέα αυτή σχολική σύμπραξη (σημειωτέον η 4η κατά σειρά) ξεκίνησε για το ιστορικό (165 ετών) Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων με τίτλο «Young Entrepreneurs Shine» (Y.E.S.) για την περίοδο: 2017 – 2020.

Τα λοιπά σχολεία που συμμετέχουν στην σχολική σύμπραξη είναι:

1) Moneyrea Primary School – Moneyreagh, United Kingdom

2) C. Francesco Petrarca – Catania, Italy

3) Publiczna Szkola Podstawowa im. Boleslawa Chrobrego w Kolczewie – Kolczewo, Poland

4) Centro de Educacion Infantil y Primaria Anselmo Perez de Brito – Santa Cruz de la Palma, Spain

Ευχόμαστε από καρδιάς  ν’ απόλαυσουν εποικοδομητικά τούτη την ξεχωριστή εμπειρία “αδελφοποίησης” προς το κοινό καλό όλες οι εμπλεκομένες πλευρές (μαθητές, καθηγητές, γονείς).

Πηγές:

1) :143/fetch%3EUID%3E.INBOX%3E22469">http://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/338026-Stoyrnaras-427-000-Ellhnes-efygan-apo-th-chwra-exaitias-ths-krishs

2) :143/fetch%3EUID%3E.INBOX%3E22469">http://www.ascsa.edu.gr/index.php/gennadiusgreek/eventDetails-gr/70-fulbright-gr

3) :143/fetch%3EUID%3E.INBOX%3E22469">http://dimotikovlahata1.wixsite.com/vlachata
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις