Συμπαράσταση στον αγώνα γονέων μαθητών εκπαιδευτικών της Ιθάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συμπαραστέκεται στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών της Ιθάκης που βρίσκεται σε εξέλιξη δύο μήνες τώρα (με καταλήψεις, διαμαρτυρίες, παραστάσεις, ανακοινώσεις κλπ) για την ικανοποίηση των αυτονόητων αιτημάτων και την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ.

Γονείς και μαθητές πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης στο Αργοστόλι την Τετάρτη 15/11/2017 για να καταγγείλουν ότι «.. 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους στην Ιθάκη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό έργο…ΔΕΝ έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των 3 σχολείων σε διδακτικό προσωπικό με αποτέλεσμα απαράδεκτα ΠΟΛΛΕΣ ώρες χαμένες για τα παιδιά και το εκπαιδευτικό έργο… ΔΕΝ έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των 3 σχολείων όσον αφορά την μεταφορά των εκτός της έδρας μαθητών στην μοναδική σχολική μονάδα που βρίσκεται στο Βαθύ». Καταγγέλλουν επίσης ότι 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ το όραμα της εκπαίδευσης των μαθητών στην Ιθάκη φτιάχνεται με κατάργηση των μαθημάτων επιλογής, με συνένωση των ολιγομελών τμημάτων κάτω από άσχετα αντικείμενα, με υποβάθμιση και απαξία των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων (και μαθημάτων)…».

Το κίνημα στην Ιθάκη ενώνεται με αυτό της Κεφαλονιάς που ξεδιπλώθηκε το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύει την παιδεία ως λαϊκό πρόβλημα και τσαλακώνει την κοροϊδία της δήθεν «κανονικότητας» που από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς διαφημίζουν το Υπουργείο της Παιδείας και ο Περιφερειακός Διευθυντής ότι ισχύει για όλα τα σχολεία του Νομού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει ότι πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί «κάτω από το χαλί» ούτε να κοροϊδέψει κανένα η τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, της εκτεταμένης υποχρηματοδότησης που οξύνει τα προβλήματα που καταγγέλλουν οι γονείς και οι μαθητές της Ιθάκης. Είναι επείγουσα ανάγκη να κατανοηθεί πλατιά ότι αυτές οι ελλείψεις και η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, διαμορφώνουν τα ματωμένα πλεονάσματα που μαζί με το νέο προϋπολογισμό και το νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κ.α θα τσακίσουν ότι έχει απομείνει. Συνιστούν μια σύγχρονη βαρβαρότητα και αποκαλύπτουν την ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα των «κοινωνικών μερισμάτων» για τα οποία η κυβέρνηση παίρνει τα συγχαρητήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα παρευρεθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης που θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στηρίζοντας τα αιτήματα:

  • Να καλυφθούν αμέσως όλα τα εκπαιδευτικά κενά
  • Να μην καταργηθεί κανένα ολιγομελές τμήμα και κανένα τμήμα ειδικότητας
  • Να καλυφθούν όλες οι μεταφορές σε όλα τα σχολεία της Ιθάκης
  • Να μην γίνει καμία αναπλήρωση στο πνεύμα του απαράδεκτου εκδικητικού νόμου

Αργοστόλι 14/11/2017

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις